Krev na rukou policie. Ve vystřílené hospodě prý totálně selhala

26.02.2015 17:29

Do ostré kritiky policie za její přístup k šílenému střelci, který v restauraci v Uherském Brodě tento týden pozabíjel osm nevinných lidí a nakonec zastřelil sám sebe, se pustil web Ozbrojeneslozky.cz. Vadí mu zejména to, že když na místo střelby přijela hlídka, tak přestože viděla postřelené hosty, tak se policisté rozhodli stáhnout a čekat na posily. Prý v souladu s předpisy. Zranění ale mezitím vykrváceli.

Krev na rukou policie. Ve vystřílené hospodě prý totálně selhala
Foto: Hans Štembera
Popisek: Policista s rukou na zbrani

"Vážně by ve dvou byl problém střelce sejmout, když ke všemu policisté měli neprůstřelné vesty?“ pokládá si autorka článku nepříjemnou otázku. Poukazuje na to, že policisty, hasiče a vojáky platíme z daní proto, aby nás chránili, a to i za cenu vlastního života. "Řekneme to natvrdo: Pokud je zde volba mezi smrtí policisty a jím chráněného občana, je to policista, kdo má zemřít,“ uvádí server s tím, že pokud policista není ochoten riskovat, pak to není policista, protože dělá totéž, co průměrný občan.

Správně naopak reagoval jeden z hostů, který se při přebíjení vrhnul na střelce s židlí, tím zachránil život svůj a dalších dvou osob.

Svou zbabělostí se policie postarala o to, že do nemocnice byl převezen jen jeden zraněný

Autorka pak rozebírá příčiny úmrtí po postřelení. "Vypnutí' zásahem mozku či krční míchy, udušení/srdeční selhání (při zásahu srdce, dýchacích orgánů, pneumotoraxu) a především vykrvácení,“ uvádí s tím, že u takových zranění člověka ke smrti přibližuje každá minuta, což je policistům jistě známo. "Přesto zvolili postup, který nechal raněné bez pomoci dvě hodiny! Svou zbabělostí ztělesněnou do operačních postupů se policie postarala o to, že do nemocnice se podařilo přepravit už jen jednu oběť,“ uvádí web.

Podle autorky je naprosto bez pochyb, že dva policisté, ozbrojení a odění do neprůstřelných vest, jak uvádějí média, by pachatele zpacifikovali. Ovšem "kdyby se nepodělali“. A jak? "Jeden by zahájil krycí střelbu, druhý by zaujal vhodné postavení. Pokud by byl střelcem zasažen, tak jen za cenu, že by se střelec odkryl, pročež by mohl být zasažen kryjícím policistou. Připomeňme, že jeden z hostů zvládl předtím střelce odrazit jen židlí,“ uvádí server.

Celý text si můžete přečíst ZDE.

Upozorňuje na to, že policie není jen zásahovka. "Naplnění smyslu existence tohoto sboru musí být schopen i ten nejposlednější pochůzkář!“ uzavírá autorka článku.

Později ještě dodala, že je zvláštní, že ministr vnitra žádá více peněz kvůli nasazení pyrotechniků ve Vrběticích, ale ne kvůli zabezpečení elementárních předpokladů fungování policie již od úrovně pochůzkářů. Ti se totiž dostávají do krizových situací jako první a od nich občané očekávají pomoc a ochranu.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vam

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Je mi z toho na zvracení. Politický analytik Baránek a jiní o fotce slovenského exministra obrany s českou „nánou“ Černochovou

4:46 Je mi z toho na zvracení. Politický analytik Baránek a jiní o fotce slovenského exministra obrany s českou „nánou“ Černochovou

„Přijde k většímu a staršímu bratrovi, protože tak se to tradovalo, a tak moc se mu chce dostat do a…