Kristýna Kočí už mě podruhé vypekla, přiznal se Josef Dobeš

11.09.2013 12:02

Bývalí poslanci Josef Dobeš a Kristýna Kočí. Oba spolu byli ve Věcech veřejných: Dobeš místopředseda a ministr školství, Kočí předsedkyně poslaneckého klubu. Dobeš ParlamentnímListům.cz řekl, že ho Kočí už podruhé „vypekla“.

Kristýna Kočí už mě podruhé vypekla, přiznal se Josef Dobeš
Foto: Zbyněk Pecák
Popisek: Josef Dobeš

Anketa

Kterou stranu budete volit? Ptali jsme se mezi 11.-15. zářím, hlasování skončilo

10%
35%
4%
3%
3%
1%
hlasovalo: 59876 lidí

Dobeš poté, co odešel z Věcí veřejných, založil hnutí Pro sport a zdraví, jehož byl předsedou. Podle Dobeše má Kočí vazbu na to, že přestal být předsedou hnutí.

Hlasování o spolupráci se SPOZ

To totiž jednalo o spolupráci se SPOZ ve sněmovních volbách. Poté oficiálně oznámili, že spolupráci se SPOZ neplánují. Přesto někteří členové grémia chtěli dále jednat se zemanovci. O tomto návrhu se hlasovalo na grémiu, kde nezískal nadpoloviční většinu, kdy hlasování dopadlo 6:6. Hlasování se ale poté opakovalo a poměrem sedm ku šesti návrh na pokračování jednání získal podporu, načež Josef Dobeš rezignoval.

Jak do toho ale zapadá Kočí? Revokování hlasování totiž navrhl jistý Jozef Lucák, který při prvním hlasování byl proti spolupráci se SPOZ, ale v dalším hlasování ji podpořil.

2k communication Kristýny Kočí a Jozefa Lucáka

Jozef Lucák nyní zakládá PR a lobbistickou firmu 2k communication, s. r. o. Společně s Kristýnou Kočí. Lucák vlastní 35 a Kočí 65 procent firmy.

„Musím říct, že Kristýna Kočí mě po puči ve Věcech veřejných, na kterém pracovala s Petrem Tluchořem, už podruhé vypekla. Už vím, odkud vítr fouká, pokud jde o hlasování na grémiu hnutí pro sport,“ řekl ParlamentnímListům.cz Dobeš.

Kristýnu Kočí jsme požádali o reakci, avšak nereagovala. Někteří lidé z hnutí pro sport podle Dobeše nyní krouží okolo pravicové strany Hlavu vzhůru!, na jejíž kandidátky by se chtěli dostat. „Doufám, že Jana Bobošíková do své strany nevezme kariéristy, kterým jde jenom o teplá místečka,“ řekl Dobeš.  

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Lukáš Petřík

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Velcí kluci za Evropskou unií. Naštvaný Orbán už byl konkrétní

22:30 Velcí kluci za Evropskou unií. Naštvaný Orbán už byl konkrétní

Víte, že konferenci konzervativců Viktora Orbána nebo Nigela Farage zakázal v Bruselu komunální star…