Kritický úsek na D1. ŘSD nařídilo opravu a jelo si to zkontrolovat. Ani jeden dělník prý nebyl na místě

16.12.2018 17:20

Za kolaps na dálnici D1 může podle Kraje Vysočina nepřipravenost modernizovaného úseku s uzavřenými levými pruhy mezi Humpolcem a Větrným Jeníkovem na zimní podmínky. Právě zde dostala firma Geosan Group příkaz k opravě vysypaných kaveren. Ředitelství silnic a dálnic (ŘSD) tak jelo situaci na místo zkontrolovat, v sobotu ani v neděli však nikdo na opravě vysypaných kaveren nepracoval, uvedl mluvčí Jan Rýdl.

Kritický úsek na D1. ŘSD nařídilo opravu a jelo si to zkontrolovat. Ani jeden dělník prý nebyl na místě
Foto: ŘSD
Popisek: Logo ŘSD

Na dálnici je v úseku od 90. do 104. kilometru mezi Humpolcem a Větrným Jeníkovem kvůli rekonstrukci omezený provoz do dvou pruhů. ŘSD se chystá převzít iniciativu na staveništi v pondělí. „Kontrolní den byl v sobotu a k žádnému posunu po našem čtvrtečním příkazu nedošlo,“ uvedl Rýdl.

Sjízdnost hlavní dopravní komunikace, která spojuje Prahu s Brnem, v týdnu komplikovalo ke všemu sněžení, a tvořily se tak dlouhé kolony. K tomu nepřipravenost tohoto úseku na zimní podmínky tak má podle vyjádření Kraje Vysočina na svědomí kolabující dopravu na D1, jako tomu bylo zejména od středy do čtvrtka.

Podle vyjádření firmy Geosan Group stavba nabrala zpoždění mimo jiné kvůli pozdnímu předání dvou stavebních povolení a nepředvídatelným podmínkám při budování středové kanalizace.

Stát prý ukončí smlouvu se stavební firmou, pokud nepřeruší práce do 17. prosince. K tomuto datu stavbaři v listopadu dokončení letošních prací avizovali. „V pondělí dopoledne plánujeme tiskový brífink,“ uvedl Rýdl.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: nab

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Půlku vám sežerou. Český řidič po natankování uvidí rudě

11:12 Půlku vám sežerou. Český řidič po natankování uvidí rudě

Ceny pohonných hmot za poslední měsíc rostou a rostou. Pojďme se podívat, proč tomu tak je, zda se r…