Zimola byl zatlačen do kouta ze strany vedení. On je autentický sociální demokrat, uvedl v rádiu Jansta

10.03.2017 17:44

Hostem Dvaceti minut Radiožurnálu Českého rozhlasu byl člen ČSSD a předseda České unie sportu Miroslav Jansta. Vyjádřil se mimo jiné ke sjezdu strany i k prezidentovi Miloši Zemanovi.

Zimola byl zatlačen do kouta ze strany vedení. On je autentický sociální demokrat, uvedl v rádiu Jansta
Foto: Hans Štembera
Popisek: Miroslav Jansta

„Bohuslav Sobotka si zaslouží být předsedou ČSSD,“ řekl k aktuálnímu výsledku staronového předsedy strany Jansta. „Je to dobrý mandát. Je to rozhodně silnější mandát, než když sem přijížděl,“ vyjádřil se následně k Sobotkově zisku 67 % hlasů. „Řekl jasně, co chce dělat po sjezdu. Působilo to důvěryhodně,“ sdělil Jansta. A to v minulosti kritizoval ve straně takzvaný špidlismus, což je podle něj název pro nečitelnost a nejasnost ve straně.

Jansta kritizoval v minulosti také to, že ve straně chybějí názorové střety. „Je nutné vědět názor, místo toho, že straníci odevzdávají stranické knížky,“ podotkl Jansta. Kritik strany Jiří Zimola je podle něj tlačen do kouta ze strany vedení. „Jiří Zimola byl vytvořen uměle. Mě spíš mrzí, že Jiří Zimola je tlačen do kouta z vedení, protože on takový není. On je autentický sociální demokrat.“ Moderátorka chtěla vysvětlit, jak bylo myšleno, že byl Zimola uměle vytvořen. „Že je Babišova loutka a podobné nálepky,“ dodal na adresu jihočeského hejtmana Jansta. „Musíme získat co nejvíce voličů, abychom prosadili svůj program,“ podotkl závěrem tohoto tématu Jansta. 

Závěrem se pak Jansta vyjádřil také ke kandidatuře Miloše Zemana. „ČSSD nemá vlastního kandidáta, který by byl schopen konkurovat Miloši Zemanovi. Tím, že by jej ČSSD podpořila, by překonala to schizma z roku 2003,“ myslí si. 

Miloš Zeman by podle něj měl přistupovat k Evropské unii tak, jak přistupuje. „Musí jednoznačně hájit naši kulturu. S multikulturalismem jsem nikdy nesouhlasil,“ podotkl. „Musí také přemýšlet nad novými výzvami,“ uzavřel.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Sežrali“ je na bojišti, teď i v obchodech. Výsměch Rusů nezná mezí

18:05 „Sežrali“ je na bojišti, teď i v obchodech. Výsměch Rusů nezná mezí

Rusko chystá výstavu v moskevském parku Patriot, kde vystaví ukořistěné ukrajinské tanky západní výr…