Křiváku, okřikl Okamura lidovce. A přišla následující odpověď

02.12.2013 14:08

Že se lidovecký starosta Uherského Brodu naváží do Okamury? Nebo je to naopak? Aktuální vyjádření čerstvého poslance Úsvitu na adresu Partika Kunčara (KDU – ČSL) o křivácích a podrazácích vytočilo starostu natolik, že reagoval „otevřeným dopisem.“ Okamurovi vzkazuje: Nikdy jsem vás nepomlouval.

Křiváku, okřikl Okamura lidovce. A přišla následující odpověď
Foto: Hans Štembera
Popisek: Tomio Okamura

Nejdřív prý „nestačil zírat“ Okamura a teď se pro změnu diví starosta z Brodu. Lidovec se měl totiž alespoň podle poslancova aktuálního vyjádření na Facebooku navážet v médiích do Okamury, špinit jeho práci a sám sebe vychvalovat. „To je neuvěřitelné chování. Před 14 dny chce ode mne podporu, a když ji nedostal, tak mi vrazí kudlu do zad,“ stěžoval si předseda Úsvitu svým příznivcům a čtenářům. Jenže Kunčara tahle slova vyděsila, o ničem totiž neví. „Nejsem si vědom, že bych se někde vychvaloval a Vás za zády pomlouval,“ píše ve svém otevřeném dopisu Kunčar, který zároveň pro ParlamentníListy.cz sdělil: „My jsme pana Okamuru podporovali už v jeho senátní kampani. Umožnili jsme mu vystoupení, pomohli jsme mu uspořádat setkání s občany i se starosty a nikdy jsme za to nechtěli ani korunu. Já osobně jsem ho volil ve druhém kole senátních voleb,“ uvedl.

Okamura nechtěl Kunčara podpořit

Okamura zároveň ve svém vyjádření sdělil, že Patrik Kunčar právě jeho žádal před 14 dny o veřejnou podporu pro svou kandidaturu do Senátu. „Říkal mi, jak by mu moje veřejná podpora pomohla ke zvolení. Slušně jsem mu vysvětlil, že ho podpořit nemůžu, protože bude naše hnutí Úsvit stavět do voleb svého vlastního kandidáta, navíc s podporou hnutí ANO, MUDr. Pavla Talaše,“ píše na své facebookové stránce poslanec a předseda hnutí Úsvit přímé demokracie Tomio Okamura. Tím nepřímo naznačil, že možná starostu dopálilo, že ho Okamura nepodpoří. Jenže i tohle vyjádření vysvětluje starosta z Brodu úplně jinak. „Bavili jsme se spolu o nominacích našich politických uskupení na post kandidáta do Senátu pro volební obvod č. 80, a o případné vzájemné podpoře ve druhém kole. V té době ještě nebyla potvrzena žádná jména, a popravdě se ani nemluvilo o mé osobě. Řekl jste mi, že budete nominovat svého kandidáta a že už Vám volal za ČSSD Ing. Kryštof s žádostí o podporu jejich kandidáta. Dalších 5 minut hovoru už byla jen Vaše ostrá kritika vedení KDU-ČSL...“ reagoval v otevřeném dopisu Kunčar.

Starosta vyzývá Okamuru: Předložte výsledky práce

I když Kunčar podle svých slov nehodlá vyvolávat konflikty, rád by slyšel od Okamury odpověď na svou otázku. „Co konkrétně jste pro náš region udělal za dobu Vašeho senátorování? Pro mě jako obyvatele tohoto regionu je jediným hmatatelným přínosem, že po necelém roce musíme opět k senátním volbám, které opět zaplatí daňový poplatník, tedy my všichni. Kde jsou ty slibované davy japonských turistů? Budu rád, pokud předložíte důkazy o tom, že Vaše činnost v Senátu měla pro náš region velký význam,“ vyzval Kunčar, který zároveň připomněl, že v doplňujících senátních volbách stojí proti potencionálnímu tchánovi Okamury. Podle vyjádření Okamury na Faceboouku je ale starosta Uherského Brodu bezcharakterní a také proto by ho lidé neměli volit. „Chcete opravdu, aby Vás v Senátu za Zlínsko zastupoval takový bezcharakterní člověk s ohebnou páteří jako Patrik Kunčar z KDU-ČSL? Když se takto podrazácky chová již nyní, co bude dělat potom, kdybyste si ho zvolili do Senátu? Děsivá představa, další křivák...“ útočil Okamura.

Kunčar bratrovražedný boj neočekává

I přes aktuální výměnu názorů se šéfem Úsvitu Kunčar ale nepředpokládá, že by doplňující volby do Senátu měly být plné konfliktů a rivality. „S protikandidáty se znám, s polovinou osobně. Doufám, že to nebude nečestný boj s očerňováním soupeřů, ale že půjde o seriózní kampaň, ve které se budeme snažit voliče přesvědčit, aby dali hlas právě nám,“ reagoval pro ParlamentníListy.cz Kunčar, který už teď ví, že dva platy by prý pobírat nechtěl. „Vyhodnotím to podle výsledků voleb. Určitě nebudu utíkat od rozdělané práce a i za cenu enormního pracovního nasazení se budu snažit svoji práci tady na radnici dotáhnout do konce funkčního období. Jak přesně to udělám, bude záležet na vyhodnocení nové situace v prvních týdnech po případném zvolení. Každopádně bych v žádném případě nepobíral dva platy,“ ujistil.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Daniela Černá

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Do války nepůjdu, ať si tam jde Putin. Hlášení z Kavkazu. Po Rusech prý chudoba

12:50 Do války nepůjdu, ať si tam jde Putin. Hlášení z Kavkazu. Po Rusech prý chudoba

„Jedu se setkat s mamkou. Už jsme se léta neviděli. Jsme z Doněcka a já nechci bojovat za Putina. Už…