Krize v ČSSD: Drsné vyjádření Stanislava Humla

22.05.2017 20:23

Poslanec Stanislav Huml, působící v řadách klubu sociální demokracie, se na tuto stranu pořádně naštval. Nevěřícně se dívá na to, co ČSSD provádí s někdejším jihočeským hejtmanem Jiřím Zimolou, a klade si otázku, zda je vůbec ještě sociální demokracie demokratickou stranou.

Krize v ČSSD: Drsné vyjádření Stanislava Humla
Foto: Hans Štembera
Popisek: Poslanec Stanislav Huml

„Zimolovci, sobotkovci a jaké ještě nálepky dostaneme? Aby bylo jasno. ČSSD jsem měl za demokratickou stranu – ostatně má to v názvu. V takové straně mají na zásadní věci zásadní vliv řadoví členové. Co je zásadnějšího než kandidátka do sněmovny? Proto jsou primárky. Předvýběr kandidátů bafuňáři ať už na kraji, nebo v předsednictvu ČSSD je nedemokratický. Pak si primárky strčte někam, ani k nim nepůjdu,“ rozpálil se Huml na sociální síti Facebook.

V roce 2013 prý Huml stál za Sobotkou, protože se mu zdálo, že se předsednictvo strany nezachovalo k Sobotkovi férově. Bohužel, dodává Huml, někteří aktéři tohoto pokusu byli omilostněni a dnes jsou součástí vlády. Tato skutečnost podle Humla oslabila ČSSD ve vyjednáváních o vládě. Možná i proto mohlo hnutí ANO získat resort financí. Tehdejší předsednictvo prý spáchalo podraz na Sobotku, jenže teď se podle Humla stejného podrazu dopouští sám Sobotka. A podle poslance se tu nabízí otázka, kdo je větší „podrazák“. Zda účastník schůzky s prezidentem, která nakonec mnoho nezměnila, nebo ten, kdo teď odvolává Jiřího Zimolu?

„Škrtat na úrovni předsednictev před samotnými primárkami, bez racionálního důvodu je bratrovražedný boj s cynickým důvodem – jde mi jen o moje koryto, úspěch celku je mi u prdele. On by přeskočil i z posledního místa – to je ten důvod u Jirky i u mne. Je mi z dnešních bafuňářů všech stupňů na zvracení. Děláte vše pro to, abyste volby prohráli,“ uzavřel rozzlobeně Huml.

Mgr. Stanislav Huml

  • SOCDEM
  • Zemřel 28. prosince 2021
  • zastupitel obce

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…