Krnáčová: Poslat někoho do prdele? Zvýšila jsem hlas na Sobotku

29.08.2016 9:13

Být nepříjemná a zvyšovat hlas umí – alespoň to o sobě tvrdí pražská primátorka Adriana Krnáčová (ANO). Prý již zakřičela i na premiéra Bohuslava Sobotku (ČSSD), a to v souvislosti s rozhodnutím Evropské komise o vyřazení dostavby pražského okruhu z prioritních staveb.

Krnáčová: Poslat někoho do prdele? Zvýšila jsem hlas na Sobotku
Foto: Hans Štembera
Popisek: Primátorka Prahy Adriana Krnáčová s Lítačkou

 „Myslíte poslat někoho do prdele? Co na tom, když si to zaslouží, ale pravidlem to není,“ odpověděla mimo jiné v rozhovoru časopisu Týden na to, zda ji její ostřejší mluva neshazuje. „Když chci výkon, tak někdy zvyšuji hlas,“ popisuje také Krnáčová s tím, že když na magistrát přišla, panoval zlozvyk, že když zadáte úkol a termín, tak se nesplní. Téměř všechny schůzky si podle svých slov plánuje na magistrát, aby neztrácela čas lítáním po městě. Nastražených štěnic se nebojí, neboť prý neříká nic, čeho by se musela bát. 

Krnáčová zažívala v křesle primátorky horké chvilky, a jak říká, oporou jí byl jak předseda strany Andrej Babiš, tak další kolegové z ANO. Sama neumí vyhodnotit, zda by bez Babiše byla ještě primátorkou. „Přišla jsem do politiky jako nováček. Musela jsem se toho hodně naučit, bylo to docela drsné učení,“ zmínila Krnáčová. 

Ta mimo jiné také řekla, že ji nebaví sedět na zastupitelstvu. „Víc mi sedí něco rozhodovat, bavit se o něčem konkrétním, jak něco vyřešit nebo změnit. Otravuje mě planě řečnit na schůzi zastupitelstva a asistovat sebeprezentaci některých kolegů. To je ztráta času, Praha potřebuje, aby lidé méně kecali a spíš něco dělali,“ řekla. Zároveň uvedla, že jedna schůze stojí čtvrt milionu korun. „Je to show pro média,“ myslí si s tím, že celá politika je divadlo. 

Když hovořila o svém předchůdci Pavlu Bémovi (ODS), příliš chvály nezaznělo. „Nechci mu nasazovat psí hlavu, ale mám ho bohužel zapsaného tak, že za něho vládli v Praze kmotři a on lezl na Mount Everest,“ řekla.

Závěrem Krnáčová pohovořila o osobě bývalého náměstka Matěje Stropnického (Strana zelených), který získal za podporu koalice placené místo předsedy výboru pro dopravu. „V rámci vyjednávání člověk musí udělat nějaké ústupky, to je v politice normální. Nemám pocit, že bychom se dopustili trestného jednání. To je nesmysl,“ dodala Krnáčová. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

21:20 Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

Jakmile je něco samozřejmého, tak je to vždycky něco, u čeho se musíme zastavit. „Protože tím se nám…