Krnáčová? Skutečný problém je prý v tomto

26.08.2015 10:01

Pražská primátorka se snažila chovat stejně jako Andrej Babiš (ANO), jenže to nezafungovalo. Je jen otázkou času, kdy za to dosavadní vládkyně Prahy zaplatí „politickou smrtí“. Těmito slovy hodnotí situaci v Praze Sabina Slonková, která vede server Neovlivní.cz.

Krnáčová? Skutečný problém je prý v tomto
Foto: Hans Štembera
Popisek: Primátorka Prahy Adriana Krnáčová

Adriana Krnáčová prý byla předem odsouzena k prohře. Už v okamžiku, kdy se ujala role lídryně ANO v Praze, bylo jasné, že to nebude mít snadné. Do hnutí byla dosazena Andrejem Babišem a nezvládla se dostatečně sblížit s řadovými členy ANO v regionu. To se projevilo vždy, když primátorce něco nevycházelo. Její vlastní lidé ji nepodrželi. V plné nahotě to mohli Pražané spatřit ve chvíli, kdy zastupitelský klub hnutí vyjádřil dámě „nepodporu“.

Primátorka prohrála i v souboji s Radmilou Kleslovou, která se v politice pohybuje celé roky, ačkoli to bylo původně v řadách ČSSD. Dlouhá léta spolupracovala i s Babišem, takže „po sečtení dvou a dvou“ bylo jasné, že pozice Krnáčové je velmi slabá. Přesto se primátorka pokusila chovat podobně jako šéf Agrofertu, hnutí ANO i státní kasy Andrej Babiš. Ten podle Slonkové věci nařizuje shora.

„Naposledy to bylo vidět právě na tahanicích o pražské předpisy, kdy bez varování odebrala agendu radnímu Matěji Stropnickému. Následně pak v kuchyňce, kam chodí pražští radní podle nové praxe jednat mimo dosah mikrofonů a beze svědků, vytáhla návrh ‚svůj‘, který sociální demokraté a ANO protlačili radou. Kuchyňková scénka následně odstartovala Krnáčové pád. Stejně ‚silově‘ jako proti Trojkoalici ovšem primátorka postupovala podle svědků i při řešení problémů Prahy; například při vyjednáváních o tunelu Blanka,“ píše novinářka.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

To si to ČT zase podělala. Seriál Stíny v mlze viděl, kdo neměl

10:21 To si to ČT zase podělala. Seriál Stíny v mlze viděl, kdo neměl

„Konečně se lidi chytili a začínají se pěkně udávat. Napráskali řezníka, co nadával na Ukrajince, a …