Krnáčová není moc silná, ale je dobře, že oslabuje Kleslovou. Promluvil exprimátor, který se s ANO rozešel ve zlém

02.11.2015 19:34

Jan Kasl z pozice někdejšího pražského primátora hodnotil současné politické dění v hlavním městě. Když to vidí, je rád, že nakonec odmítl usilovat o primátorský post v barvách Babišova hnutí. Rozhodně by nestál o spolupráci s Radmilou Kleslovou, která prý dnes oslabuje, ale rozhodně neřekla poslední slovo. Krnáčová doplácí na to, že je pozice primátora vlastně velmi slabá, byť to tak navenek nevypadá.

Krnáčová není moc silná, ale je dobře, že oslabuje Kleslovou. Promluvil exprimátor, který se s ANO rozešel ve zlém
Foto: jankasl.cz
Popisek: Exprimátor Jan Kasl

Někdejší pražský primátor Jan Kasl v pondělním Interview ČT24 hodnotil situaci na pražském magistrátu. Dosavadní primátorka Adriana Krnáčová podle jeho názoru není příliš silná. Ale je dobře, že oslabuje Radmila Kleslová. „To je pro Prahu dobrá zpráva,“ zdůraznil host. „Paní Kleslová toho chtěla hodně. Ona chtěla vydělávat, současně mít politickou moc a zároveň ovlivňovat věci ze zákulisí. Já si ale nemyslím, že sledujeme nějaké poslední chvíle paní Kleslové,“ doplnil.

Sám je rád, že není primátorem za hnutí ANO, protože si neumí představit, jak by to fungovalo. Původně měl představu, že do ANO přivede tým schopných lidí, kteří pomohou hnutí a to si během prvních čtyř let vychová vlastní odborníky.

Na hnutí ANO se ukazuje, jak je mladé a politicky nezkušené. Krnáčová musí najít oporu v koalici, sama prý nezmůže nic a měla by si to uvědomit. Praha by si ale zasloužila mít přímo voleného primátora, který by měl dostat prostor k naplňování svých vizí. Dnes je primátor příliš slabý. „Je jen řídícím schůze, když to zjednoduším,“ zaznělo od Kasla. Bez podpory kolegů opravdu nezmůže nic.

Ocenil ovšem, že se daří zbořit některé trafiky, např. u již zmíněné paní Kleslové. Jako primátor u svých kolegů v radě kritizoval také působení na mnoha postech, ale vedlo to jen k tomu, že oslabila jeho pozice v Praze. Na neblahé praxi se nezměnilo nic.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…