Krnáčová promluvila v ČT: O debilech, zločinném spiknutí a homosexuálech

10.08.2015 22:25

Pražská primátorka Adriana Krnáčová (ANO) usedla do křesla hosta pondělních Událostí, komentářů České televize. Promluvila o tunelu Blanka, Prague Pride i o dohadování v koalici. Z jejích úst mimo jiné zaznělo, že slovo debil či debilové nepovažuje za vulgarismus. Znovu také promluvila o možném zločinném spiknutí.

Krnáčová promluvila v ČT: O debilech, zločinném spiknutí a homosexuálech
Foto: Hans Štembera
Popisek: Adriana Krnáčová

Za deset dní by se po mnoha letech mohl otevřít velmi drahý tunelový komplex Blanka, konečně. Na úvod Krnáčová poznamenala, že nemá informace o tom, že by se na tom mělo něco změnit. Došlo však u takto velké zakázky ke zločinnému spolčení, jak primátorka naznačovala v minulosti? „Nemohu to vyloučit,“ prohlásila. Prioritou je tunel otevřít a teprve potom se bude řešit, zda a jak bude město v této kauze dál pokračovat.

Podle Krnáčové bylo už v roce 2006 jasné, že tunelový komplex bude stát 37 miliard, ale tehdejší vedení města bylo podle současné primátorky zbabělé a odmítalo to říci na rovinu. Ve vysílání ovšem z úst primátorky také zaznělo, že nevyslovila vulgární slova na adresu lidí, kteří stáli za realizací projektu. Připomeňme, že Krnáčová v této souvislosti mluvila o debilovi a následně více debilech. Na kameru však v pondělí prohlásila, že to není vulgarismus.

Vyjádřila se také k fungování koalice tvořené hnutím ANO, Trojkoalicí a ČSSD. Podle primátorky koalice funguje uspokojivě, byť má určité výhrady k řešení problematiky Pražských stavebních předpisů, které má na starosti Matěj Stropnický (SZ). Krnáčová se na adresu syna současného ministra obrany nevyjádřila kriticky poprvé. Před kamerou dnes nevyloučila, že se její náměstek může dočkat i politického pádu. Možná.

Nakonec promluvila také o festivalu Prague Pride, který dnes v Praze začal. Krnčová znovu potvrdila, že se zúčastní nadcházejícího pochodu. Chodila tam vždy a nevidí důvod, proč by tam nešla i v pozici nejmocnější dámy hlavního města.

Myslím si, že celý festival není jen o průvodu. Tady je hromada doprovodných akcí, která upozorňuje na to, že jinakost není problém,“ podotkla s tím, že odlišná sexuální orientace není důvodem k šikaně gayů a leseb.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…