Krnáčová se rozjela, když v rádiu mluvila o Opencard. Má prý co dělat, aby ji nezavřeli

02.02.2015 18:58

Primátorka Adriana Krnáčová zavítala do pořadu Kauza dne na Rádiu Impuls. Rozpovídala se o kartě Opencard i tunelu Blanka. Nad červenou kartičkou Pražanů se pořádně rozčílila. Firmě EMS prý nemůže věřit a musí postupovat tak, aby se nevystavila pozornosti policie. A navíc se po ní chce, aby problém řešila obrovskou rychlostí.

Krnáčová se rozjela, když v rádiu mluvila o Opencard. Má prý co dělat, aby ji nezavřeli
Foto: ODS
Popisek: Adriana Krnáčová

"Zatím karta Opencard funguje tak, jak to bylo. Zatím nic nekolabuje," ujišťovala v pořadu. Přechod na papírové jízdenky je podle primátorky jen záložní variantou a určitě to bude trvat jen dočasně. "Předchozí vedení to neřešilo celá léta a po nás se chce, abychom to vyřešili za šest týdnů? To nejde," rozčílila se ve studiu primátorka.

Rada si musí napřed posoudit, zda bude výhodné pro město v projektu jakkoli pokračovat. "Ale musíme postupovat podle zákona, abych neohrozila své kolegy nebo sebe," pokračovala Krnáčová s odkazem na to, že členové předchozích rad jsou v hledáčku policie. Problém je navíc v tom, že firmě EMS podle nejmocnější ženy města nelze věřit. Považuje za podivné, že se "obchodní jednání" s městem odehrává přes média. Ona sama je přesvědčena, že by měl být v médiích uveřejněn až výsledek.  

Rada si nemůže dovolit postupovat cestou jednacího řízení bez uveřejnění, nebo jít smírnou cestou s EMS, protože by hrozilo obvinění, že se chová nehospodárně.

Tunel Blanka

Následně se vyjádřila k tunelu Blanka. S otevřením se nedále počítá na přelomu března a dubna, až se podaří vyřešit problém s částí kabelů, které poškodila poslední povodeň. "Opravu platí dodavatel," ujišťovala v závěru primátorka.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…