Krnáčová u dna, Hašek dál vévodí popularitě mezi hejtmany

29.04.2015 8:49

V čele nejlépe hodnocených představitelů územně samosprávných celků - krajů, mezi něž patří i Praha, setrvává podle agentury SANEP hejtman Jihomoravského kraje Michal Hašek. Ten tak s aktuálním ziskem v souhrnu 51,3 procenta kladných hlasů obyvatel Jihomoravského kraje zůstává jediným hejtmanem, který získal nadpoloviční podporu obyvatel svého kraje.

Krnáčová u dna, Hašek dál vévodí popularitě mezi hejtmany
Foto: Hans Štembera
Popisek: Michal Hašek

Druhým nejlépe hodnoceným představitelem krajů rovněž dlouhodobě zůstává hejtman Jihočeského kraje Jiří Zimola, a to s aktuálním ziskem 48,7 procenta kladných hlasů. Beze změn dlouhodobě zůstává i třetí pozice, na níž se od října drží jediný zástupce KSČM ve vedení krajů představitel Ústeckého kraje Oldřich Bubeníček, který se aktuálně těší důvěře 46,8 procenta obyvatel Ústeckého kraje.

  • Kompletní zpráva SANEPu zde

Nejhůře hodnocenou zůstává stejně jako v únoru první žena v čele pražského magistrátu, pražská primátorka Adriana Krnáčová. Ta vystřídala na primátorském postu Tomáše Hudečka. I přesto, že hnutí ANO zvítězilo v loňských pražských komunálních volbách, Adriana Krnáčová, která stála v čele kandidátky tohoto hnutí, nadále u Pražanů důvěru ztrácí. Zatímco v únoru byla s činností v souhrnu spokojena 18,1 procenta Pražanů, aktuálně je to 17,8 procenta dotázaných obyvatel naší metropole.

Internetový průzkum společnosti SANEP byl ve dnech 1. - 23. 4. 2015 proveden na reprezentativním vzorku 15.614 dotázaných ve věkové kategorii 18 - 70 let.

Pro srovnání: Michal Hašek je v měření agentury Phoenix rovněž na prvním místě, Adriana Krnáčová se propadla z druhé příčky na osmou.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: tan

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Půlku vám sežerou. Český řidič po natankování uvidí rudě

11:12 Půlku vám sežerou. Český řidič po natankování uvidí rudě

Ceny pohonných hmot za poslední měsíc rostou a rostou. Pojďme se podívat, proč tomu tak je, zda se r…