Krnáčová vstoupila do kauzy Ďuriše a Agrofertu: Chci důkazy!

24.05.2016 19:42

Bývalý ředitel pražského dopravního podniku (DPP) Jaroslav Ďuriš se rozloučil se zaměstnanci dopisem, v němž uvádí, že na jeho odvolání se podíleli právníci Agrofertu. Primátorka Adriana Krnáčová (ANO) jej dnes vyzvala, aby předložil důkazy. ČTK to zjistila z jejího twitterového účtu. Ďuriše minulý týden odvolalo představenstvo na popud dozorčí rady, část odborářů proto vyhlásila stávkovou pohotovost.

Krnáčová vstoupila do kauzy Ďuriše a Agrofertu: Chci důkazy!
Foto: Hans Štembera
Popisek: Primátorka Prahy Adriana Krnáčová s Lítačkou

„Chci jasný důkaz pro Vaše tvrzení, pane Ďuriši. A chci ho okamžitě,“ napsala Krnáčová na Twitter.

Bývalý ředitel v dopise píše, že své odvolání vnímá jako křivdu, ale zároveň také jako krok, na který má akcionář, tedy město, právo. „To, co mi už standardní nepřipadá, je fakt, že dokument o mém odvolání připravovali právníci Agrofertu, nikoli odpovědní zaměstnanci DPP,“ uvedl.

O tom, že by se na odvolání mohli podílet zmínění právníci, mluvil v pondělí také prezident odborářů Jiří Obitko. Podle něj mají odboráři stejné informace jako bývalý ředitel. Odboráři z jeho organizace jsou od minulého týdne ve stávkové pohotovosti.

Podíl právníků na propuštění Ďuriše v pondělí Krnáčová v prohlášení pro ČTK odmítla a označila za „hloupost, nesmysl a pitomost“.

Představenstvo DPP odvolalo Ďuriše a ekonomickou ředitelku Magdalenu Češkovou na základě doporučení dozorčí rady. Vedením podniku je nyní pověřen dopravní ředitel Ladislav Urbánek, novým předsedou představenstva se stal Martin Gillar z České pošty. Češkovou nahradí ve funkci ekonomické ředitelky dosavadní vedoucí odboru účetnictví Marek Polický. V představenstvu ji nahradil technický ředitel DPP Jan Šurovský. Kdy bude vypsáno výběrové řízení a zvolen nový ředitel DPP, zatím není jasné.

DPP je největší městskou firmou a zaměstnává asi 10 000 lidí. Praha její fungování dotuje více než 11 miliardami korun ročně.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

To si to ČT zase podělala. Seriál Stíny v mlze viděl, kdo neměl

10:21 To si to ČT zase podělala. Seriál Stíny v mlze viděl, kdo neměl

„Konečně se lidi chytili a začínají se pěkně udávat. Napráskali řezníka, co nadával na Ukrajince, a …