Krnáčové dorazí účet za ledovku. Celkem na jedenáct milionů

17.12.2014 22:24

Ledovka, která na začátku prosince úplně ochromila tramvajovou dopravu, stála Prahu asi 11 milionů korun. Nejvíc peněz šlo na posyp silnic, náhradní dopravu a přesčasy zaměstnanců, informoval dnes tiskový odbor magistrátu.

Krnáčové dorazí účet za ledovku. Celkem na jedenáct milionů
Foto: Hans Štembera
Popisek: Tramvaj - ilustrační foto

„Jedná se o vícenáklady dopravního podniku, Technické správy komunikací a Ropidu. Velkou část tvoří náklady za provoz náhradní dopravy, posypový materiál, který musel být na eliminaci ledovky použit v pražských ulicích, a rovněž na uhrazení přesčasů a mimořádných odměn zaměstnanců,“ uvedl náměstek pražské primátorky a radní pro dopravu Petr Dolínek (ČSSD).

 Z celkové částky připadá zhruba sedm milionů korun na Technickou správu komunikací. Většinu, asi pět milionů korun, stála větší spotřeba posypových materiálů, použilo se 1355 tun soli a 325 tun solanky. Dopravní podnik hlavního města Prahy (DPP) vyčíslil mimořádné náklady asi na 3,9 milionu korun. Paradoxně se snížily zhruba o tři čtvrtě milionu korun díky tomu, že nejezdily tramvaje. Významnou položku tvořily mzdy, zaměstnanci DPP odpracovali více než 3300 přesčasových hodin. Mimořádné náklady Ropidu, městské příspěvkové organizace, která má za úkol plánovat pražskou MHD, byly pak pouze v řádech desítek tisíc korun.

Kvůli námraze na trolejích přestaly v pondělí 1. prosince v Praze postupně jezdit všechny tramvaje. Jejich provoz se začal obnovovat v úterý odpoledne, všechny tramvaje se na pravidelné linky vrátily ve středu. Ledovka zastavila i vlakovou dopravu.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: čtk, mp

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Velcí kluci za Evropskou unií. Naštvaný Orbán už byl konkrétní

22:30 Velcí kluci za Evropskou unií. Naštvaný Orbán už byl konkrétní

Víte, že konferenci konzervativců Viktora Orbána nebo Nigela Farage zakázal v Bruselu komunální star…