Krojované slavnosti v Praze. V Senátu se tančilo a slovácké víno teklo proudem

20.05.2015 14:21

Senát v úterý hostil netradiční akci. Víno, klobásky a další slovácké pochoutky s doprovodem tradiční cimbálovky. To všechno bylo k vidění a především k ochutnávce v senátních Valdštejnských zahradách v rámci prvního ročníku Krojovaných slavností, které uspořádala senátní komise pro rozvoj venkova.

Krojované slavnosti v Praze. V Senátu se tančilo a slovácké víno teklo proudem
Foto: Hans Štembera
Popisek: 1. ročník Krojovaných slavností na senátní půdě ve Valdštejnské zahradě zaměřený na prezentaci kraje moravského Slovácka

Hudbu, víno a slovácké pochoutky si v úterý odpoledne užívali lidé v samém centru Prahy. Stálá komise Senátu pro rozvoj venkova uspořádala 1. ročník Krojovaných slavností ve Valdštejnské zahradě.

„Slovácko pochopitelně nemohlo chybět a byl jsem rád, že náš kraj opět ukázal, s jakou živelností ale i úctou se věnuje folkloru a tradiční lidové kultuře vůbec. Tu správnou slováckou atmosféru vytvořili řezníci, pekaři a vinaři ze Slovácka, kteří mimochodem míří také do vznikající Slovácké tržnice, a doprovázela je cimbálová muzika Josefa Marečka. Perličkou pak byla ukázka historického stloukání másla a košt čerstvě vyrobeného másla,“ uvedl na svém facebookovém profilu senátor Ivo Valenta.

Jak senátor z Uherskohradišťska dále uvedl, na akci dorazili významní hosté včetně zahraničních diplomatů včetně velvyslankyně Čínské lidové republiky.

„Krásné odpoledne pak vyvrcholilo asi hodinovým programem, ve kterém doslova oslnili přihlížející diváky folklorní soubor Cifra, cimbálová muzika Ohnica, ale také skvělí zpěváci z Boršic u Blatnice. Jen je škoda, že se Valdštejnská zahrada musela tak brzo zavírat, jinak by tam možná někteří zpívali a tančili až do brzkých ranních hodin,“ pochvaloval si Valenta.

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Radim Panenka

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…