Krutý projev britské premiérky: Bruselu se nelíbí naše volby!

03.05.2017 21:05

Server britského bulvárního deníku The Sun přinesl rázná slova britské premiérky Theresy Mayové. Dáma se obořila na EU, že se chce vměšovat do britských parlamentních voleb, když nastiňuje svá stanoviska, jak se postaví k jednání o Brexitu.

Krutý projev britské premiérky: Bruselu se nelíbí naše volby!
Foto: Hans Štembera
Popisek: Vlajka Velké Británie

Po setkání s královnou přednesla Theresa Mayová krutý projev před dveřmi Downing Street 10, píše The Sun s odkazem na tradiční sídlo britských premiérů. Obvinila Brusel, že se snaží podkopávat britské volby cynickými vyhlášeními o Brexitu. Mayová si to však podle svých vlastních slov nechce nechat líbit.

„V Bruselu si někteří lidé, kteří si nepřejí, aby tyto rozhovory dopadly dobře ... nechtějí, aby Británie prosperovala,“ rozohnila se před novináři. Narážela prý např. na slova německé kancléřky Angely Merkelové, která nedávno Britům vzkázala, že mohou zapomenout na to, že si dojednají s EU nějaké lepší vztahy, než měli jako členové EU.

Celý článek naleznete zde.

Tyto a další podobné výroky jsou podle Mayové útokem na vyjednávací pozici Velké Británie. Ať už bude příštím britským premiérem kdokoliv, bude muset vyjednat pro Británii co nejlepší podmínky. Premiérka je přesvědčena, že absolutně nejlépe to dokážou její konzervativci. Kdyby se o to pokoušeli opoziční labouristé, tak by podle Mayové Britové zaplatili hodně vysokou cenu.

Jen konzervativci prý dokážou vyjednat takovou dohodu, která může zajistit práci a prosperitu i vnukům dnešních Britů. Dáma věří, že Britové se budou mít líp bez EU. „Nadále také věřím, že vůbec žádná dohoda je lepší než špatná dohoda,“ zdůraznila.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

migranti

Dobrý den, prohlášení Nerudové o migrantech jsem taky nepobral. Ale můj dotaz zní, zda se ví, kolik je v ČR aktuálně migrantů? A co si myslíte o migrantech z Ukrajiny? Máme je přijímat?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Provokace.“ Zmizelo to. Odkryto po smrti Josefa Laufera

4:40 „Provokace.“ Zmizelo to. Odkryto po smrti Josefa Laufera

Po smrti zpěváka Josefa Laufera mnozí připomínají jeho píseň o Svobodné Evropě a kapitánu Minaříkovi…