Krvavá turecká svatba: Po pumovém útoku zemřely desítky svatebčanů

21.08.2016 7:00

Čtvrteční pumový útok na svatbě v jižním Turecku připravil o život nejméně 30 lidí, dalších 94 bylo zraněno. Oznámily to turecké úřady. Akce byla pravděpodobně dílem sebevražedného atentátníka, píše ČTK.

Krvavá turecká svatba: Po pumovém útoku zemřely desítky svatebčanů
Foto: Archiv
Popisek: Turecká vlajka

Podle guvernéra oblasti Aliho Yerlikayi za atentátem stojí buď kurdští extremisté, nebo bojovníci Islámského státu. Sebevražedný atentátník se podle místních médií odpálil během obřadu, který se konal pod širým nebem.

Útok se uskutečnil ve městě Gaziantem, které leží zhruba 64 kilometrů od syrských hranic. V oblasti letos v květnu sebevražedný atentátník zabil dva policisty.

Premiér Binali Yildirim v prohlášení atentát odsoudil a slíbil, že země překoná období „ďábelských“ útoků. „Svatební slavnost se změnila v místo zármutku,“ řekl premiér.

Pumové útoky jsou v Turecku v posledních dnech stále častější. Trojice pumových útoků, které otřásly ve středu a ve čtvrtek východem Turecka, si vyžádala celkem 14 mrtvých a více než 220 zraněných.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Půlku vám sežerou. Český řidič po natankování uvidí rudě

11:12 Půlku vám sežerou. Český řidič po natankování uvidí rudě

Ceny pohonných hmot za poslední měsíc rostou a rostou. Pojďme se podívat, proč tomu tak je, zda se r…