Kšefty s pandemií na radnici Koláře juniora. Zdravotní pomůcky dodala firma kolegy z Topky

04.04.2021 14:50

Nejvyšší kontrolní úřad vydal před pár dny zprávu, ve které vystavil zdrcující vysvědčení vládě Andreje Babiše (ANO), když konstatoval, že si vláda v prvních 6 měsících epidemie počínala chaoticky, na pandemii nebyla připravena a některé prostředky nakupovala za velmi vysoké ceny. Kupříkladu respirátory za cenu 777 korun za kus. Teď se ukazuje, že problematicky si možná počínala i radnice Prahy 6, kterou vede Ondřej Kolář z TOP 09.

Kšefty s pandemií na radnici Koláře juniora. Zdravotní pomůcky dodala firma kolegy z Topky
Foto: TOP 09
Popisek: Poslanec Ondřej Kolář

Vláda Andrej Babiše (ANO) se ocitla pod palbou kritiky za to, jak si počínala v boji s pandemií a jakým způsobem nakupovala ochranné pomůcky pro zdravotníky a další občany.

Problematicky si ale podle všeho počínalo i vedení Prahy 6. Podle informací deníku Právo nakupovala radnice vedená Ondřejem Kolářem (TOP 09) ochranné pomůcky od firmy, kde je ředitelem člen TOP 09. Jde o firmu Lion Mobile, s. r. o., v níž je ředitelem člen regionálního výboru TOP 09 na Praze 6 Jiří Hradecký. V potenciálním střetu zájmů se radnice nalézala v březnu a v dubnu minulého roku.

„Když byl vyhlášený nouzový stav, tak jsme jako všichni ostatní začali shánět a poptávat pomůcky. A pan Hradecký, ano, je to můj stranický kolega, říkal, že jejich firma dováží, takže kdybychom měli zájem, tak mohou poslat nabídku,“ popsal Právu vznik obchodu starosta Kolář.

„Já jsem ho o ni požádal, on ji poslal, projednali jsme to v krizovém štábu Prahy 6, udělali jsme si srovnání s dalšími nabídkami, které v té době byly na trhu, a nakoupili jsme,“ uvedl Kolář s tím, že ceny byly v místě a čase obvyklé.

Jedna rouška vyšla na 13 korun, jeden respirátor na 78 korun. Koaliční vláda ANO a ČSSD tehdy nakupovala respirátory i za 777 korun za jeden kus.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

koronavirus

Více aktuálních informací týkajících se COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MZ ČR. Přehled hlavních dezinformací o COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MV ČR. Pro aktuální informace o COVID-19 můžete také volat na Informační linku ke koronaviru 1221. Ta je vhodná zejména pro seniory a osoby se sluchovým postižením.

Zcela jiné informace o COVID-19 poskytuje například Přehled mýtů o COVID-19 zpracovaný týmem Iniciativy 21, nebo přehled Covid z druhé strany zpacovaný studentskou iniciativou Změna Matrixu, nebo výstupy Sdružení mikrobiologů, imunologů a statistiků.

autor: mp

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

To si to ČT zase podělala. Seriál Stíny v mlze viděl, kdo neměl

10:21 To si to ČT zase podělala. Seriál Stíny v mlze viděl, kdo neměl

„Konečně se lidi chytili a začínají se pěkně udávat. Napráskali řezníka, co nadával na Ukrajince, a …