Které hovado té kuně otevřelo kurník? Ohlasy úterního vraždění islamisty v kostele

27.07.2016 10:52

Teroristický útok na francouzský kostel se zavražděním kněze vyvolal v mnohých kromě znechucení také rozčílení nad neschopností Evropy se stále rostoucí drzostí islamistů něco udělat. Zcela mimořádně to pak schytal papež František, který neustále mluví o solidaritě s běženci, které dokonce sám svým letadlem převáží do Evropy.

Které hovado té kuně otevřelo kurník? Ohlasy úterního vraždění islamisty v kostele
Foto: Hans Štembera
Popisek: Na Letnou za ministerstvo vnitra svolali muslimové modlitbu (arabsky salát). Protestovali tak proti zásahu policie minulý pátek

Poslankyně ODS Jana Černochová se v hodnocení vrahů z Rouenu omezila na stručně označení „zrůdy“. O to více se vyřádila na Vatikánu, který horlivě projevoval lítost nad zavražděním faráře, ovšem podle Černochové by měl raději mlčet. „Netrpím ztrátou paměti a moc dobře si pamatuju, jak si nedávno Svatý Otec, za aplaudování vítačů všehomíra, odvezl do Vatikánu pár ilegálních uprchlíků přímo papaérem,“ připomíná poslankyně. Papež to vysvětloval tím, že chce ukázat velkorysost, podle poslankyně však ukázal především naivitu a slabost celé katolické církve.

K zabití kněze se vyjádřil i jeho někdejší kolega, dnes lidovecký ministr kultury Daniel Herman. Ten označil vraždu kazatele při mši za hnusný barbarský čin. „Muslimští fanatici žijí ve středověku, nejen podle svého kalendáře,“ sdělil v odpovědi čtenáři ParlamentníchListů.cz.

Podle šéfredaktora MF DNES Jaroslava Plesla se ukazuje, že Evropa není schopna se bránit a jako prakticky jediný schopný vůdce se ukazuje maďarský premiér Viktor Orbán. „Speciálně Hollande a Merkelová si za to, co provedli, zaslouží odchod s ostudou, která bude vskutku epochální a jejíž obrysy už jsou jasně vidět,“ dodal šéfredaktor.

Poslanec Marek Černoch se svěřil Facebooku, že je „fakt vytočený“. Důvodem nejsou jen islamističtí vrazi, ale také vláda, která i za těchto okolností chce přijímat osmdesát nelegálních migrantů ze Sýrie letos a dalších 2700 do konce příštího roku. „Jak je chtějí prověřit? Nebo si někdo myslí, že některý z nich řekne ‚mě neberte, já jsem terorista‘?“ rozčiluje se Černoch. Připomíná ministrům, že většina z nich jako poslanci slibovali, že budou konat ve prospěch všech občanů České republiky, což se nyní rozhodně neděje.

Expresivně se o evropských elitách, které nyní vehementně vysvětlují, proč se nedaří s teroristy nic dělat, vyjádřil někdejší místopředseda ODS Miroslav Macek: „Mně je úplně jedno, proč mi kuna pozabíjela slepice, mne zajímá, které hovado jí otevřelo kurník.“

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jav

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

18:22 Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

Jak ovlivní balík pomoci z USA a nové mobilizační předpisy pro Ukrajince vývoj rusko-ukrajinského ko…