Kuba hřmí: Budoucnost ukáže, jaké odměny Úlehla s Floriánem dostali

11.08.2013 16:22

„Rozhodnutí těch dvou pánů je jejich osobní. Budoucnost musí ukázat, co je k tomu vedlo. Jaké jsou benefity z toho, že se tak rozhodli," uvedl úřadující předseda ODS Martin Kuba na adresu poslanců Jana Floriána a Tomáše Úlehly, které občanští demokraté vyloučili ze svých řad kvůli jejich neúčasti na hlasování o důvěře vlády Jiřího Rusnoka.

Kuba hřmí: Budoucnost ukáže, jaké odměny Úlehla s Floriánem dostali
Foto: Hans Štembera
Popisek: Martin Kuba

Individuální zájmy těchto dvou poslanců podle Kuby bohužel zvítězily nad týmovým duchem.

„Jsou to jména, která se v minulosti snažila diskutovat o ideové podstatě u daní. Bohužel se ukazuje, že to není o idejích. Jsou to lidé, kteří ve straně využívají jakoukoli záminku, aby prosazovali své individuální zájmy. Pro mě je k zamyšlení to, že pan poslanec Jan Florian je jeden z těch, kteří se dostali do sněmovny díky kroužkování – dokonce z posledních míst. Občané do těchto politiků vkládali naději. Ukazuje se, že to není univerzálně funkční model," dodal.

Jaké byly jejich důvody pro takový krok, ale odmítl odhadovat. „To je třeba se ptát těch pánů. Historicky se znají, mají k sobě blízko, to je naprosto jasné. Nechci ale posuzovat, jaké byly jejich motivy pro to, že se takto rozhodli,“ nechal se slyšet Kuba. Svou roli totiž podle spekulací mohlo sehrát i to, že Úlehla sedí ve správní radě Nadačního fondu Kopretina spolu s kancléřem Vratislavem Mynářem. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: nem

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Velcí kluci za Evropskou unií. Naštvaný Orbán už byl konkrétní

22:30 Velcí kluci za Evropskou unií. Naštvaný Orbán už byl konkrétní

Víte, že konferenci konzervativců Viktora Orbána nebo Nigela Farage zakázal v Bruselu komunální star…