Kubera: Jdu do kandidatury na prezidenta

29.12.2015 11:17

Oblíbený politik, primátor Teplic a předseda senátorského klubu ODS Jaroslav Kubera se rozhodl v příštích prezidentských volbách bojovat o post hlavy státu. Sám sebe označuje za „Homo politicus“ a je znám především svým náruživým kouřením a bojem proti zákazu kouření v restauracích.

Kubera: Jdu do kandidatury na prezidenta
Foto: Hans Štembera
Popisek: Senátor Jaroslav Kubera

Podle svých slov v rozhovoru pro Blesk.cz už svůj záměr kandidovat oznámil současnému prezidentovi Miloši Zemanovi. „Zvedl palec nahoru jako ‚výborně‘, když jsem mu řekl, že do toho půjdu proti němu, a smál se. My se známe hodně dlouho. Pak jsem se ho zeptal, jestli mě podpoří v druhém kole, to už úsměv ztuhl a legrace přestala. Na to už neřekl nic,“ uvedl Kubera.

Jak následně uvedl, podporu už má, například od podnikatelů. „Na jednom jejich fóru jsem potkal bývalou ministryni školství Petru Buzkovou. A ta mi řekla, že jsem její nejoblíbenější senátor. Tak to mě úplně srazilo k barovému pultu, protože v době jejího úřadování my jsme byli názoroví nepřátelé. Ona měla blbý nápady. Ale bylo to milé. Každopádně někdy není důležité vyhrát, ale nedovolit, aby vyhrál někdo jinej,“ sdělil Blesku Kubera.

Původní text ZDE.

Kromě prezidentské kandidatury se vyjádřil také k primátorce Prahy Adrianě Krnáčové. „Ona na to nemá, fakt ne, a to nemyslím ve zlém. Každej má k něčemu větší dispozice a k něčemu menší. A Praha, to je malá země. Je to ďábelská kombinace toho minulého vedení, takovej Hulinský ten jí vždycky vočůrá, a toho nového... Ona to taky nemá lehké,“ uvedl. 

Následně řekl pár slov i k současné vládě Bohuslava Sobotky (ČSSD). „Oni jsou úplně fascinovaní pokutama, zákazama a regulacema. To je banda bláznů,“ řekl s tím, že mu to připomíná únor 1948. Kdyby prý do toho mohl mluvit, tak první zákon by se jmenoval „zákon o zákazu zákazů“. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

18:22 Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

Jak ovlivní balík pomoci z USA a nové mobilizační předpisy pro Ukrajince vývoj rusko-ukrajinského ko…