Kubera: Zemana neporazí. Až se dočtete v novinách, že jste debil, na kterého manželka řve, že zase nedal dolů prkýnko...

14.08.2017 7:39

Nejen o nadcházejících parlamentních volbách, ale i o těch prezidentských pohovořil v rozhovoru pro časopis Týden senátor ODS Jaroslav Kubera.

Kubera: Zemana neporazí. Až se dočtete v novinách, že jste debil, na kterého manželka řve, že zase nedal dolů prkýnko...
Foto: Hans Štembera
Popisek: Senátor Jaroslav Kubera

Úvodem se pak Kubera vyjádřil k zákazu kouření, proti kterému dlouhodobě bojuje. „Různé absurdní restrikce samozřejmě budou pokračovat – a už to začíná. Zakážeme vám tradiční belgické hranolky, přijdeme na kontrolu do ledničky. A pokud budete jíst špatně, budete platit větší zdravotní pojištění. Těch nesmyslů je spousta. Já vždy říkám, že Evropa jednou určí váhu standardního Evropana, a kdo bude mít víc, bude platit vyšší daně. Nesmějte se, vždyť je to hrůza. Lidé se prostě vždycky nechovají racionálně. Adrenalinové sporty nejsou racionální, a přesto je dělají. Nebo pijí víc než jedno pivo, to přece také může někdo brzy zakázat. Vždyť jedno na napití bohatě stačí,“ zmínil Kubera. Domnívá se, že ústavní stížnost podaná na protikuřácký zákon by mohla uspět. 

Kdyby on sám byl prezidentem, nepodepsal by podle svých slov žádný zákon, jenž omezuje lidskou svobodu. „Útok na ni je ohromný, ale přichází pozvolna a nenápadně, takže si to většina lidí ani neuvědomuje. Každý si vesele stahuje aplikace, a dává tak k dispozici své kontakty, e-maily, fotky, prostě všechno. S hrůzou sleduji, že dokonce existují lidé, kteří říkají, že jim nevadí odposlechy, protože oni sami nic špatného nedělají. Jasně, ale nebudou jim vadit jen do chvíle, než se o nich v novinách objeví, že na ně manželka řve, protože zase nedali dolů prkýnko. Až se ukáže, že je vlastně debil, bude najednou každému odposlech vadit. Jenže pak už bude pozdě,“ dodal rázně Kubera, jenž uvažuje o tom, že se do boje o Pražský hrad zapojí. V současné době má dostatek podpisů pro kandidaturu – a to od senátorů. 

Důvodem jeho zvažování kandidatury je mimo jiné to, že se k sobě chováme hrozně. „Současný prezident sliboval ve volební kampani, že bude sjednotitelem společnosti. To evidentně nesplnil. Neexistuje samozřejmě ideální prezident, společnost je hodně rozdělená, což dokazuje, že má ve volbách kandidovat snad šestadvacet stran. Ale prezident může dávat pozitivní příklad. Nic nám nebrání, abychom se pozdravili, když přijdeme do krámu. Lidé chtějí pozitivní příklady, bohužel současná hlava státu jich jim příliš nedává. To bych chtěl změnit, podle mě to lze,“ sdělil.

Současní kandidáti na prezidenta Kuberu neoslovují. A navíc podle jeho slov mezi nimi není nikdo, kdo by ho dokázal porazit, míní. 

Závěrem se pak Kubera vyjádřil k nadcházejícím parlamentním volbám, v nichž se domnívá, že vyhraje hnutí ANO Andreje Babiše s 26 % hlasů. „Takže bude potřebovat jednoho koaličního partnera. Těch potenciálních bude plno. Pokud někomu nabídne vicepremiéra, může být hotovo za čtrnáct dní po volbách. To říkám s vědomím, že je jedno komu, protože to všichni vezmou,“ řekl.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

To si to ČT zase podělala. Seriál Stíny v mlze viděl, kdo neměl

10:21 To si to ČT zase podělala. Seriál Stíny v mlze viděl, kdo neměl

„Konečně se lidi chytili a začínají se pěkně udávat. Napráskali řezníka, co nadával na Ukrajince, a …