Kubera beze srandy: Navrhnu totální zákaz kouření. Všude. Já to vydržím

26.09.2016 6:51

Teplický primátor a senátor Jaroslav Kubera, známý zastánce kuřáků, chce v Senátu navrhnout absolutní zákaz kouření. Upozornil na to server iDnes.cz.

Kubera beze srandy: Navrhnu totální zákaz kouření. Všude. Já to vydržím
Foto: Hans Štembera
Popisek: Senátor Jaroslav Kubera

„Až se bude v Senátu projednávat protikuřácký zákon, vystoupím s pozměňovacím návrhem,“ oznámil známý obhájce uživatelů tabáku a zarputilý kritik protikuřáckých restrikcí. Kdo čeká, že Kubera přednese řeč na podporu kuřáků, bude udiven. „Chci navrhnout absolutní zákaz tabáku,“ prohlásil. „Ne, skutečně nejde o recesi,“ dodal vzápětí.

Celý text je ZDE

A už má vymyšlené i detaily. Zákaz by se podle něj týkal výroby, prodeje, dovozu i přechovávání tabákových výrobků. A myslí i na sankce. „Tresty bych opsal ze zákazu marihuany. Povolil bych jen malé množství tabáku pro vlastní potřebu, ale vzhledem k tomu, že kusovky už se neprodávají, bude to vlastně zákaz absolutní,“ vylíčil.

S dodržováním zákazu by prý sám problém neměl. „Respektoval bych to,“ ujistil Kubera. V minulosti se ale pochlubil třeba tím, že jednou si zapálil i na toaletě v letadle, když už byl nikotinový „absťák“ příliš silný.

Kubera je sice známý šprýmař, svým návrhem však nechce jen pobavit. Nadsázkou sleduje i jiný cíl. „Aspoň se ukáže, kdo to s omezováním kouření myslí vážně, když už je kouření tak nebezpečné a tabák obsahuje 70 jedovatých látek,“ řekl.

A Kubera přidává vzkaz strážcům české kasy: „My kuřáci jsme největší plátci daně. Jsem zvědavý, jestli se stát bez našich 70 miliard ročně obejde.“

Než se protikuřácký zákon dostane do Senátu, chvíli to potrvá. S největší pravděpodobností to bude až příští rok.

 


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vam, čtk

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Už se jich nezbavíme.“ Farský zkoušel migrační pakt hájit. Nešlo to

8:15 „Už se jich nezbavíme.“ Farský zkoušel migrační pakt hájit. Nešlo to

O tom, co skutečně přináší schválený migrační pakt diskutovali v pořadu Události, komentáře zástupci…