Kubera dýchal do alkoholtesteru a u toho se posmíval poslancům

21.06.2014 21:42

Členové horní parlamentní komory si podle informací TV Barrandov zřejmě neodhlasují tzv. suchý zákon, který již platí ve sněmovně. Místopředsedkyně Senátu Alena Gajdůšková (ČSSD) nebo senátor Jaroslav Kubera (ODS) považují takový zákon v horní komoře za nadbytečný. Oba politici dobrovolně dýchli do alkoholtesteru a Kubera si při té příležitosti „dloubl“ do kolegů poslanců.

Kubera dýchal do alkoholtesteru a u toho se posmíval poslancům
Foto: Hans Štembera
Popisek: Senátor Jaroslav Kubera

„To hlásí error, protože já kouřím tolik, že mě nenachytají ani policajti,“ zažertoval Kubera po tom, co úspěšně prošel dechovou zkouškou. Suchý zákon na půdě horní komory nevidí jako podstatný, a to i proto, že senátoři mohou usednout do svých lavic až ve vyšším věku a dá se tedy snad předpokládat, že jsou umírněnější. „Přestože rozdíl v inteligenci mezi poslanci a senátory není zaznamenatelný, tak přesto jistý tady je a on je daný věkem. Senátoři takové nápady nemají. Je to nedůstojné vůbec takovéto nápady a návrhy. Tady jsem v životě opilého senátora neviděl. Ale mimochodem, v Senátu se zdaleka nepije tak, jak se pilo v Poslanecké sněmovně," prohlásil senátor.

Ve stejném duchu se vyjádřila i místopředsedkyně Senátu Alena Gajdůšková. Senátoři podle jejího názoru nemají s alkoholem problém, takže není třeba přijímat žádné opatření. To senátorka Alena Dernerová to vidí jinak. Dlouholetá lékařka poznamenává, že je v řadě zaměstnání absolutně nepředstavitelné, že by si někdo dal byť jen malé pivo k obědu při práci. Platí to i u lékařů. Neviděla by tedy nic špatného na tom, kdyby bylo pití v Senátu zakázáno.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Velcí kluci za Evropskou unií. Naštvaný Orbán už byl konkrétní

22:30 Velcí kluci za Evropskou unií. Naštvaný Orbán už byl konkrétní

Víte, že konferenci konzervativců Viktora Orbána nebo Nigela Farage zakázal v Bruselu komunální star…