Kubera řádil v rádiu: Dobrotrusové si neuvědomují jednu věc...

17.12.2015 18:36

Senátor Jaroslav Kubera (ODS) zavítal do čtvrteční Kauzy dne na Rádiu Impuls. Vyjadřoval se především k zákazu kouření v restauracích a barech. Poukázal na to, že kuřáci platí desítky miliard korun do rozpočtu. Takže ani tady nakonec nepůjde o zdraví, ale o peníze. „Dobrotrusové“ si navíc neuvědomují, že jednoho dne dopadnou tvrdé zákazy i na ně.

Kubera řádil v rádiu: Dobrotrusové si neuvědomují jednu věc...
Foto: Hans Štembera
Popisek: V Senátu proběhl veřejný seminář Umírá Ústav pro studium totalitních režimů?

Kuberu takřka bere ďas z toho, jaké nesmysly se někdy ve sněmovně schvalují a ještě se to zabaluje za podivné kompromisy. „Pan ministr řekne, tak já vám ty elektronické cigarety povolím a vy mi schválíte ty všechny ostatní nesmysly,“ udeřil senátor hned v úvodu na šéfa resortu zdravotnictví Svatopluka Němečka (ČSSD).

„Mimochodem, ten zákon je strašně špatně napsaný. Ministerstvo zdravotnictví je vedeno ‚dobrotusy‘, kteří chtějí šířit to dobro, ale legislativní stránkou se moc nezabývají... O zdraví tady jde až v poslední řadě. Kuřáci jsou výborní daňoví poplatníci,“ připomněl senátor s tím, že se od kuřáků rok co rok vybírají desítky miliard korun.

„A možná přijde doba, kdy se v restauracích nebude prodávat ani alkohol. Pak už to bude i jídlo, pak tablety, televize na příděl a tak podobně. Ti, kteří se dnes radují, si neuvědomují, že to na ně taky jednou dopadne,“ pokračoval člen horní komory v kanonádě.  

Sněmovna je podle Kubery bohužel nepoučitelná, neboť neustále zvyšuje pokuty, aniž většina zákonodárců bere v potaz, že ani dnes se pokuty ve velkém nevybírají. Lidé zkrátka neplatí, a to ani v Teplicích, kde je Kubera primátorem. Dluhy za dopravní přestupky se pohybují v řádech desítek milionů korun.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Jděte do prde*e! Vy jděte do prde*e!“ Agrese v ČT. Sochař Černý se „pral“ s kurátorkou

10:25 „Jděte do prde*e! Vy jděte do prde*e!“ Agrese v ČT. Sochař Černý se „pral“ s kurátorkou

Spor o umístění stíhaček Spitfire s motýlími křídly na fasádě pražského obchodního domu Máj vyústil …