Kubiceho zpráva? Klidně předložím Šlachtovu, říká šéf ÚOOZ na Frekvenci 1

21.01.2012 17:48

Šéf Útvaru pro odhalování organizovaného zločinu Robert Šlachta byl hostem pořadu Pressklub na Frekvenci 1. Odmítá jakékoli napojení na politiky a nebojí se ani kontroverzních kroků.

Kubiceho zpráva? Klidně předložím Šlachtovu, říká šéf ÚOOZ na Frekvenci 1
Foto: Hans Štembera
Popisek: Zbraň, ilustrační foto

„Můj nadřízený je náměstek policejního prezidenta a nikdy jsem se s nikým z politiky nekamarádil," řekl Šlachta. „Naše práce není o nějakých rautech a společenských sedánkách. Pracuju dlouho do večera a pak odcházím na ubytovnu," dodal.

Zločin se mění

Tlak politiků odmítá a nijak se nebrání krokům proti nim – podobným, jako byla třeba Kubiceho zpráva. „Pokud by bylo třeba, klidně předstoupím před poslaneckou sněmovnu a přednesu Šlachtovu zprávu. Svoje lidi jsem připravený hájit, pokud se ukáže, že jim chce někdo z politických sfér ubližovat," uvedl Šlachta.

Celkově se mu moc nezamlouvá pletení politiky do policie. „Pořád se tady něco míchá, to politikaření je zbytečné,“ odmítl.

Řeč přišla ale i na Berdychův gang. „Úplně to nejhorší, co může být, je zločinec policista. Protože zná metody, má kontakty a využívá je,“ vysvětloval Šlachta. Připouští bohužel i čím dál větší mezinárodní spolupráci. „Jak Schengen přinesl neomezené spolupráce, tak i pro organizovaný zločin.“

Vítá, pokud někdo bude jeho práci prověřovat a o svůj post se nebojí. Rozhodně prý nejde cokoli posuzovat pomocí počtu zadržených zločinců a je důležité si uvědomit, že organizovaný zločin se mění.

Celý záznam rozhovoru naleznete na oficiálních stránkách Frekvence 1, a to ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: pan

Jak chcete přimět ANO znovu jednat o důchodech?

Váš záměr byl dobrý, ale evidentně se nepovedl. Myslíte, že jste se tedy jako moderátor osvědčil? A nemáte pocit, že je tu mezi vládou a opozicí až příliš hluboká propast, která se bohužel pro nás čím dál víc prohlubuje a vlastně je to vidět i ve společnosti, která je rozdělená.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Volební plakáty v arabštině. V Německu. Útok a velký povyk

10:22 Volební plakáty v arabštině. V Německu. Útok a velký povyk

V německém Lipsku proběhnou v červnu vedle voleb do Evropského parlamentu také komunální volby. A CD…