Kuňky, kuňky, Bohuslave Sobotko. Strana ti jede z kopce, zařízl expremiér současného premiéra

11.03.2015 10:17

Jiří Paroubek prezentoval v komentáři publikovaném na serveru Vaše věc výčet skutečností, kvůli nimž prý ČSSD po jeho odchodu z předsednického křesla v roce 2010 klesají volební zisky. Nešetřil přitom zejména současného lídra sociální demokracie Bohuslava Sobotku, o kterém kromě jiného prohlásil, že „plačtivě kuňká“ a je „ustrašený“.

Kuňky, kuňky, Bohuslave Sobotko. Strana ti jede z kopce, zařízl expremiér současného premiéra
Foto: archiv red, tan
Popisek: Jiří Paroubek

Paroubek soudí, že jednou z příčin neustálého oslabování ČSSD je nedostatek zajímavých a charismatických osobností v jejím čele. Kupříkladu šéf sociální demokracie Bohuslav Sobotka prý postrádá vůdcovskou schopnost. A také prý není na rozdíl od Andreje Babiše schopen udržovat v médiích strategickou inciativu, určovat témata dne, prostě být osobou, kolem které se všechno točí.

„Uvedu dva rozdílné přístupy B. Sobotky a A. Babiše z posledních dní. Babiš jede do Vrbětic, na místě uznává, že rozpočtový požadavek ministra vnitra na navýšení výdajů státního rozpočtu je opodstatněný a akceptuje jej. Je velmi akční a hladce se přenese přes to, že to dosud odmítal. B. Sobotka správně jede několik dní po tragédii do Uherského Brodu a na místě plačtivě kuňká, proč nemohl ukončit státní návštěvu v Jižní Koreji dříve …“ popisuje Paroubek.

Propagandistické protiruské bláboly

Na jiném místě Paroubek uvádí, že „významná část voličů ČSSD je antimilitaristická, pacifistická, velká většina jich proto je proti účasti české armády v nesmyslných zahraničních misích (Afghánistán, Mali apod.). Většina voličů levice je pro férový přístup k Rusku v konfliktu na východě Ukrajiny, který nevyprovokovalo.“

Jenomže česká zahraniční politika je prý v těchto otázkách v totálním vleku politiky Spojených států a vojenských struktur NATO. Zejména ministr zahraničí Zaorálek prý zcela nekriticky přebírá zjevně propagandistické protiruské bláboly. K němu se dle Paroubka v posledních dnech připojil i premiér Sobotka, který se údajně namísto jisté zdrženlivosti vůči americkým plánům stupňování napětí ve střední Evropě otevřeně a pozitivně vyjádřil pro uspořádání společných cvičení české a americké armády.

„Přitom každému trochu myslícímu politikovi musí být jasné, kam tímto návrhem USA směřují. Jde o to, že USA v krátké době obnoví plány na zřízení své vojenské základny v Česku. Sobotkova dnešní ustrašenost mi dává jasnou odpověď, do jaké pozice je v této věci připraven vmanévrovat stranu,“ uvádí Paroubek.

Kolegy jsem nemusel milovat

Bohuslav Sobotka se prý domnívá, že politická strana rozměrem a významem sociální demokracie je něco jako čínský spolek, spojený krví a pověrou. „Jeho utkvělá představa o potřebě jednobarevného vedení ČSSD je ve svých důsledcích ve volební konfrontaci s politickými soupeři zcela neefektivní. Vedení velké strany – tedy strany, jež nechce oscilovat svými volebními výsledky mezi 10–15 % – musí být naopak příkladně pluralitní. Alespoň tak tomu bylo za mého vedení. Své kolegy ve vedení jsem nemusel milovat, ale strana dosahovala volebních výsledků nejlepších ve své historii,“ pochválil se nakonec Paroubek.

Celý komentář k přečtení ZDE

Ing. Jiří Paroubek

  • Nenarodili jsme se sami pro sebe, ale proto, abychom sloužili své vlasti. ( Jindřich IV.)

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: luš

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…