Kupecká osada Krumbenowe již počtvrté v Českém Krumlově

24.08.2017 12:00

Kupecká osada Krumbenowe otevře od 9. – 10. 9. 2017 již počtvrté bránu do historie, se kterou se díky experimentální archeologii můžete setkat naživo. Osada vznikne v Pivovarské zahradě v Českém Krumlově.

Kupecká osada Krumbenowe již počtvrté v Českém Krumlově
Foto: ckrumlov.info
Popisek: Panorama města Český Krumlov

V Českém Krumlově se návštěvníci mohou podívat hluboko do pravěku, na samotný začátek naší civilizace. Na čtvrtém ročníku Krumbenowe znovu ožijí lidé z doby kamenné, bronzové i železné, dokonce i z doby římské a dávných dob středověkých.
 
Český Krumlov, pro nějž je Krumbenowe nejstarším dochovaným názvem, byl od pravěku významným místem křižovaným obchodními trasami. Proto je Krumbenowe koncipováno jako kupecká osada, v níž se na jeden víkend sejdou kupci a řemeslníci z dalekých i blízkých krajin napříč minulostí, aby zde návštěvníkům osady předvedli nejen své zboží, ale i dovednosti a kulturu různých období dávné minulosti naší země.
 
Program Krumbenowe je založen na interaktivní prezentaci a rekonstrukci řemesel, výrobních procesů či životního stylu. V podobě symbolického tržiště názorně seznamuje návštěvníka s technologickým vývojem lidstva od doby kamenné po středověk. To vše na základě archeologických pramenů a formou experimentální archeologie. Součástí programu jsou také přednášky s ukázkami, vystoupení s pravěkou hudbou i tancem, „Muzeum v zahradě“ nebo „Stezka pravěkého kupce“, určená nejen dětem. Na své si tak přijde opravdu každý. Akce se koná každoročně v září, je bezbariérová, přístupná zdarma a určená všem věkovým skupinám.
 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Barbora Richterová

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Úplně jinak. Reforma „slovenské ČT“ tak, jak se o ní nepíše

12:53 Úplně jinak. Reforma „slovenské ČT“ tak, jak se o ní nepíše

Na Slovensku je rušno kolem veřejnoprávních médií. „Největší likvidátoři svobody slova se dnes pasuj…