Kurdský lékař žijící v ČR zveřejnil hrozivé fotky zraněných i zabitých Kurdů a zmínil i hlavní viníky

29.08.2015 15:40

Kurdský lékař Yekta Uzunoglu, který žije již léta v České republice, zveřejnil na svém facebookovém profilu fotografie ze své domoviny, Kurdistánu. Na snímcích jsou zranění i mrtví...

Kurdský lékař žijící v ČR zveřejnil hrozivé fotky zraněných i zabitých Kurdů a zmínil i hlavní viníky
Foto: archiv Yekty Uzunoglu
Popisek: Kurdský lékař Yekta Uzunoglu s prvním českým prezidentem Václavem Havlem

„Toto není Čečna! Také to není Rusko! Ale ani nějaká země v Africe či Latinské Americe! Ta města jsou turecká (kurdská), a nikoli nějakého cizího nepřítele!“ píše Uzunoglu s tím, že zavraždění na snímcích jsou turečtí občané, Kurdové, nikoli vojáci nepřátelské země. „Turecko, které je členem NATO. A ty smrtící zbraně jsou ze zemí NATO,“ uzavírá svůj status.

Ve svém červencovém rozhovoru pro server ParlamentníListy.cz hovořil Uzunoglu o Kurdech jako o jediných lidech, kteří bojují proti Islámskému státu. „Jsou jediní, kdo ho dokázal v Iráku i Sýrii skutečně porazit. Ale chybějí jim především zbraně. Ty, které Evropa a USA posílají, slouží jen jako alibi!“ nechal se slyšet.

„Nesmírným neštěstím Kurdů je, že nemají moře, a jsou přitom ze všech stran obklíčeni státy, které podporují buď IS, anebo šíitské islamistické milice. Největší díl viny lze ale jednoznačně nalézt u Obamovy administrativy a EU. Americký Kongres totiž už před časem schválil přímé dodávky zbraní Kurdům, poté však Obamova administrativa udělala vše pro to, aby byl návrh vetován! Proč? Vždyť přece, alespoň navenek, bojují proti IS! “ řekl také Uzunoglu ve své kritice.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…