Kurva. Kdo jste vy? Znásilním kongres. Novotný kandiduje na zástupce Fialy, tohle ODS ještě nezažila

18.01.2020 16:54

Zmatky na kongresu ODS při volbě prvního místopředsedy měly velmi nečekané vyústění. Když ve druhé volbě, vyhlášené po neúspěchu Alexandry Udženije, byli navrženi Zbyněk Stanjura, Marie Kubíková a Alexandr Vondra, a Jana Černochová se jako moderátorka zeptala, zda je ještě nějaký kandidát, vybuchla v pražském O2 Universu bomba. A tou byla nominace Pavla Novotného. Starosta Řeporyjí Pavel Novotný se rozhodl kandidovat na post 1. místopředsedy ODS. Nakonec neuspěl a prvním místopředsedou ODS se stal Zbyněk Stanjura, ale Novotného projev natolik připomínal bombu, že vám ho server ParlamentníListy.cz předkládá ke zhodnocení celý.

Kurva. Kdo jste vy? Znásilním kongres. Novotný kandiduje na zástupce Fialy, tohle ODS ještě nezažila
Foto: Hans Štembera
Popisek: Pavel Novotný

Starosta Řeporyjí Pavel Novotný se rozhodl kandidovat na post 1. místopředsedy ODS. Nakonec neuspěl a 1. místopředsedou se stal Zbyněk Stanjura, ale Novotného projev natolik připomínal bombu, že vám ho server ParlamentníListy.cz předkládá ke zhodnocení celý.

Anketa

Povede se Vladimiru Putinovi v příštích letech snížit obří chudobu a korupci v Rusku?

85%
15%
hlasovalo: 16477 lidí

„Tak já vám přečtu, co jsem si připravil dneska na třetí hodinu ráno,“ prohlásil hned na úvod. V sále tím vyvolal smích a potlesk. Jenže to ještě delegáti netušili, co přijde. Novotný oznámil, že „znásilní kongres ODS“. A myslel to vážně. Upravil si sako a spustil kanonádu.

„Jsem Pražák, že jo, stejně bych nemohl dneska uspět, že? Gratuluju venkovu, k tomu, že ani nemá koule postavit vlastního kandidáta, když tady dělá převrat,“ vzal to od podlahy a pustil se do svých spolustraníků za to, že odmítli znovu zvolit do funkce první místopředsedkyně pražskou političku Alexandru Udženiju.

Bez obalu sdělil kandidátům, že se opakovaně budou vracet výzvy k jeho vyhazovu ze strany. Když už byl vyhozen Václav Klaus mladší, proč by nemohl vyletět i Novotný?

Starosta pražských Řeporyjí zdůraznil, že ho není třeba vyhazovat. Stačí prý, aby Petr Fiala dal signál, a Novotný sám odejde. „Já to udělám, protože ODS miluju,“ zdůraznil. „Já vám nedám (k vyhazovu) šanci. Já jsem loajální. Já nejsem Klaus junior, panebože,“ hřímal od pultíku a házel na delegáty své klasické obličejové grimasy. Jako by si některé z nich půjčil od slavného francouzského komika Louise de Funèse.

„Mimochodem, až mě ODS vyhodí, tak mě samozřejmě najme a já pro ni budu tajně v tichosti pracovat dál,“ sdělil na rovinu delegátům. Strana ho totiž prý potřebuje. Dokáže dobře prodat nejen sebe, ale i značku ODS.

„Novotný sem přišel z díry, předsedá organizaci o šesti lidech. A přitom všichni víte, kdo to je. Kdo jste vy?“ ptal se delegátů. Uznal, že jejich práce je stejně hodnotná jako jeho, ale zároveň zdůraznil, že on je prostě známý. „Jak je sakra možný, že se pořád mluví o Řeporyjích a o Novotným, a nemluví se o vás? Sorry, že vám to říkám,“ řádil dál.

„Tady se navzájem nepoznávají ani starostové hovadsky velkých měst,“ rozohnil se u řečnického pultíku s poukazem na voliče, kteří čtou jen bulvár a s lahváčem v ruce sledují Ordinaci v růžové zahradě.

Svým spolustraníkům vyčetl, že si nekladou otázku, co mohou udělat pro to, aby byli známější, co mohou udělat víc pro lidi. „O tom nepřemejšlíte, protože to nejde, a i kdyby to šlo, tak to stejně nejde, protože Novotného zadnice a Babišova klika! Jak jste pokrytecký,“ vypálil na své kolegy.

Konstatoval, že přemýšlí o svých nedostatcích. A je prý ochoten ve prospěch strany, kterou miluje, i upozadit svou osobitost, i když by to nepovažoval za dobrý nápad. Má naopak za to, že by jeho spolustraníci měli být vidět stejně jako on.

„Podívejte se, kurva, jakou práci dělá Babiš. Ale dokáže to prodat,“ zahřměl. Lidé za Babišem rozumějí médiím, zatímco ODS není vidět, a straníci jen nadávají předsedovi nebo Novotnému. Přitom předseda ODS Petr Fiala, Novotný nebo Udženija dobře vědí, jak fungují média a dokážou se pohybovat v jejich džungli. Vy většinou víte o médiích úplný prd. Stejně jako o Novotným,“ zesiloval na kongresu hlas starosta Řeporyjí.

S voliči musí ODS zase mluvit. I s Babišovými voliči. „Vy s lidmi nemluvíte,“ vytýkal spolustraníkům.

Před rokem nikdo nevěděl, kde jsou Řeporyje, a dneska je zná každý. Bylo by prý vhodné, aby se toto povedlo i ODS. „A musíme holt používat i ty metody, který nám třeba nejsou vlastní, ale jsou účinný,“ pokračoval v kanonádě s tím, že hodlá zviditelňovat i Petra Fialu, až se stane premiérem a bude hrát s kartami, jaké se v dnešní době rozdávají. „Prchalové zaberou stránky médií lejnem, a druhý den prostě zase,“ popsal dnešní stav v médiích.

„My tady debatujeme o konzervatismu a mezitím armáda partyzánů bez jakýchkoliv ohledů valí lidem do hlavy nenávist a vzdušné zámky, straší je neexistujícíma perspektivama a oblbujou je z prstu vycucanejma číslama,“ nedal se zastavit rozjetý Novotný.

ODS musí být v „trháku“, aby jim vrátila řád. „My prodáváme svou dobrou práci, oni neslušnost,“ vymezil rozdíl. ODS musí být rázná a pracovitá. A až člen ODS dokáže zařídit, že jeho práce bude opravdu vidět, třeba alespoň na „nástěnkovým levelu“, pak bude podle Novotného celá strana na dobré cestě a bude možné vyhodit kontroverzní politiky.

„Já nevím, jestli tu stranu budu za deset minut opouštět, nebo za deset let vést,“ oznámil Novotný ve 13. minutě svého projevu. A vysloužil si další potlesk a smích v sále. „No, potlesk na kongresu,“ rozhazoval Novotný spokojeně rukama.

Kdo dnes nevěří tomu, že by starosta Řeporyjí jednou mohl stát v čele ODS, by si měl uvědomit, že před rokem skoro nikdo neznal Řeporyje. A dnes jsou známé i v největší zemi světa – v Rusku. „Zeptejte se Rusáků. Kdo by řekl, že bude každej vědět, že jsem Pavel Novotný z Řeporyjí,“ hřměl starosta od pultíku.

„My prostě musíme porazit Andreje Babiše. Možná se slušností, ale s drajvem. Končí sranda. My, nebo Babiš!“ pokračoval drsně. „Slušnost je nesmírně důležitá a s pravdou nedál dojdeš. Ale Babiš nejedná slušně a pravda má v jeho podání nejkratší nohy. Prodává lež a lejna,“ přiblížil se k závěru.

reklama

autor: Jakub Vosáhlo

Odchod do důchodu

Paní Schillerová, přijde mi to, nebo nějak často měníte své názory? Teď tvrdíte, že je pro vás navýšení věku odchodu do důchodu nepřijatelné, ale podle jiných, s tím souhlasili a zrovna vy jste to jako ministryně sama navrhovala - https://tn.nova.cz/zpravodajstvi/clanek/396856-schillerova-chce-zvysi...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kdo se to vzalo? Fiala odjel z Bílého domu a začala „aféra“

12:40 Kdo se to vzalo? Fiala odjel z Bílého domu a začala „aféra“

O cestě premiéra Fialy do USA informovaly mezi českými médii i Novinky.cz včetně upozornění na sociá…