Kurzy pro běžence v Německu: Homosexuálové jsou normální, smiřte se s tím

17.01.2016 17:10

Magdi Gohary je čtyřiasedmdesátiletý muž pocházející z Egypta. Původně se živil jako chemik, ale dnes vede poblíž Mnichova kurzy pro uprchlíky, kde jim vysvětluje, jak se musí chovat, pokud opravdu chtějí zapadnout do německé společnosti. Sám tam žije už delší dobu, takže ví, že nestačí koupit si nové tričko. Jeho dobré rady přinesl server britského deníku The Guardian. Běženci musí akceptovat homosexuály a nahé lidi koupající se v řece.

Kurzy pro běžence v Německu: Homosexuálové jsou normální, smiřte se s tím
Foto: wikipedia
Popisek: Německá vlajka.

O kurzy pana Goharyho mají uprchlíci zájem. Ukazuje se bohužel, že často nevědí, co je čeká v nové zemi, kde chtějí žít. „Hovoříme o homosexualitě, kterou hodně účastníků mého kurzu vnímá jako zločin. Snažím se jim vysvětlit, že Němci to tak nevidí a pokud zde chtějí žít, musí akceptovat německé názory,“ prozradil chemik, toho času v důchodu.

Jistý odpor uprchlíci vyjadřují i v okamžiku, kdy vidí Němce koupat se nahé v řece. I tady radí rodilý Egypťan běžencům, aby se s tím smířili. Z jeho úst pak zaznívá ještě jedno varování. Azylanti se prý musí připravit na to, že jejich děti se budou v Německu chovat mnohem svobodněji, než by se mohly chovat v zemi původu svých rodičů.

Celý text v angličtině najdete zde

Výukové kurzy jsou velmi důležité, protože uprchlíkům nestačí si jen koupit jinou košili a stát se tak Němcem. Integrace trvá měsíce. Po silvestrovských útocích je situace ještě mnohem složitější. Migranti se snaží Němcům vysvětlovat, že několik násilníků nezastupuje celou komunitu Syřanů, Pákistánců a dalších lidí. Sbírají podpisy pod petici, ve které odsuzují silvestrovské útoky. Otázkou je, zda to bude stačit v situaci, kdy skupiny německých radikálů na běžence útočí a extremističtí politici nabírají na síle.

Ve míněné petici požadují uprchlíci potrestání viníků – zlodějů a násilníků, ale současně žádají Němce, aby všechny migranty neházeli do jednoho pytle.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

15:02 „Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

Premiéru Fialovi prý prošla další lež, tentokrát k jeho cestě do USA za prezidentem Bidenem. Ve svém…