Kvóty jsou definitivně mrtvé, vnímá jako pozitivní europoslanec Poc

29.06.2018 20:49

Hostem Interview ČT24 byl dnes europoslanec za ČSSD Pavel Poc. Tématem byla především migrační krize. Řeč byla i o vládě Česka.

Kvóty jsou definitivně mrtvé, vnímá jako pozitivní europoslanec Poc
Foto: archiv PP
Popisek: Pavel Poc (ČSSD)

„Je dobře, že se ukázalo, že se evropské státy dokážou sejít a najít řešení,“ sdělil k summitu o migraci Poc. „Nebyl to krizový summit z hlediska počtu migrantů. Byl to krizový summit z hlediska politického,“ dodal Poc s tím, že šlo o politický summit. „Doufám, že tato dohoda bude mít dlouhodobé trvání,“ řekl. 

„Dohoda byla klíčová pro všechny. Došlo k pochopení ze strany italských politiků, ze strany Německa. Pro nás je dobré, že bylo řečeno, že kvóty jsou definitivně mrtvé,“ zmínil Poc. „Je škoda, že k těmto dohodám došlo v situaci, kdy řešíme důsledky skončivší krize, ale je to dobře, neboť se to může opakovat,“ dodal také europoslanec.

„Nedomnívám se, že země V4 byly v té pomoci zdrženlivé. Nyní došlo k pochopení, že každý může přispět ke společnému nějakým způsobem. Hlavním úspěchem zemí V4 je to, že vysvětlily zemím EU, že každý může přispět svým způsobem,“ podotkl následně Poc. 

A vyjádřil se i k tomu, že český premiér Andrej Babiš (ANO) řekl, že už Česko nebude přijímat žádné migranty. „Česká vláda se logicky rozhodla, protože si to veřejnost nepřeje,“ zmínil Poc. „Jestliže dosud nebylo možné najít shodu s přáním občanů v této věci, jsem rád, že ten problém zmizel a je velmi umělé ho znovu teď resuscitovat, vláda rozhoduje podle přání občanů,“ dodal. Své pak řekl i k dezinformacím, jež jsou podle něj zlodějem svobody. 

A co vláda v Česku? „Byl bych velmi rád, kdyby Česko mělo plnohodnotného ministra zahraničních věcí,“ řekl jasně Poc. „Sociální demokracie musí podle mého názoru trvat na tom, aby pan prezident jmenoval pana Pocheho ministrem zahraničních věcí,“ dodal rezolutně.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

Ing. Věra Kovářová, MIM byl položen dotaz

věk dožití ve zdraví

Sama zde píšete toto: ,, V roce 2017 byl obvyklý věk dožití ve zdraví u mužů 61 let a u žen 62 let.“ Jak ale tedy vysvětlíte, že vy prosazujete odchod do důchodu déle, a to třeba i o 5 a více let?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ukazoval s Černochovou „zákaz Slovákům“, teď se Naď chlubí národním dresem. Lidé mu napsali své

4:46 Ukazoval s Černochovou „zákaz Slovákům“, teď se Naď chlubí národním dresem. Lidé mu napsali své

„Fotit se s cedulkou ‚Slovákům vstup zakázán‘ a potom se předvádět ve slovenském dresu může jen čist…