Kvůli Janouškovi byla zahájena kárná řízení s šesti policisty

04.04.2012 12:38

Ředitel pražské policie Martin Vondrášek zahájil kázeňské řízení se šesti policisty kvůli jejich postupu v souvislosti s nehodou lobbisty Romana Janouška.

Kvůli Janouškovi byla zahájena kárná řízení s šesti policisty
Foto: repro TV Prima
Popisek: Roman Janoušek odchází od výslechu, jehož pro opilost nebyl schopen

Počínání policie po havárii vyvolalo kritiku, otázky vzbudilo to, proč byl Janoušek ještě v den nehody propuštěn, proč mu policie umožnila používat po zadržení mobilní telefon a zda nebylo na místě podat návrh na uvalení vazby. Janoušek byl obviněn z těžkého ublížení na zdraví a ohrožení pod vlivem návykové látky. Policejní prezident Petr Lessy již dříve uvedl, že prověrka policejního postupu v tomto případě odhalila pochybení a "vysoce nestandardní" postup. Postupem vyšetřovatelů se již Generální inspekce bezpečnostních sborů, na kterou se Lessy i Vondrášek obrátili.

Lessy vyzval k odchodu i Vondráška

Případ Janoušek už stál místo Lessyho náměstka Vladislava Husáka. Policejní prezident totiž přijal Husákovu již dříve nabídnutou rezignaci. Nechce prý, aby se o policii v kauze pochybovalo. Husák svůj odchod z vedení policie nabídl loni poté, co se v médiích objevily zprávy o jeho schůzce s Janouškem. Odmítá však, aby konec jeho působení ve vedení policie byl s Janouškem jakkoliv spojován.

K odchodu Lessy nepřímo vyzval i Vondráška. Vondrášek již tehdy uvedl, že zatím nerezignuje, protože chce nejdřív vědět, jaká byla odpovědnost jednotlivých policistů a velitelů a to, zda to bylo dílčí nebo systémové pochybení. Vyčkat chce i závěrů Generální inspekce bezpečnostních sborů. Pak se teprve rozhodne.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: joh

komunikace

Jak víte, že když vy teď o důchodové reformě nechcete s vládou komunikovat, že oni pak budou komunikovat s vámi? Není tohle hlavní problém, že se na zásadních věcech nedokážete dohodnout? A ještě jedna věc, s kým budete chtít vládu tvořit, když to odmítáte se SPD a evidentně se stranami SPOLU se na ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Nedávejte mi ta slova do úst“. Nerudová na debatě v obrátkách. Pak líčila přínosy války

21:04 „Nedávejte mi ta slova do úst“. Nerudová na debatě v obrátkách. Pak líčila přínosy války

Falšování dějin, lži a jednoduché mozky. V Aby bylo jasno se podívali, jak probíhala jedna z EU Deba…