Kvůli Sobotkovi vyvolaly ODS a TOP 09 mimořádnou schůzi sněmovny

01.09.2014 14:06

Občanští demokraté spolu s TOP 09 vyvolali mimořádnou schůzi sněmovny. Důvodem je postoj českého premiéra Bohuslava Sobotky (ČSSD) k situaci na Ukrajině a jeho váhání nad zavedením dalších sankcí proti Rusku. Informuje o tom server iDnes.cz.

Kvůli Sobotkovi vyvolaly ODS a TOP 09 mimořádnou schůzi sněmovny
Foto: Hans Štembera
Popisek: Hostem pořadu OVM byl premiér Bohuslav Sobotka. Hovořilo se převážně o ukrajinské krizi

„Předsedové TOP 09 a ODS Karel Schwarzenberg a Petr Fiala pokládají výroky a postoje předsedy vlády k sankcím EU vůči Ruské federaci za nepřijatelné a Českou republiku poškozující,“ stojí ve společném prohlášení stran.

Termín mimořádné schůze stanoví předseda Poslanecké sněmovny Jan Hamáček. Koalice může zablokovat schválení programu, ale i tak se ve sněmovně kvůli Ukrajině a Rusku rozpoutá velká a nejspíš i ostrá debata.

Nemůžeme za Ukrajinu řešit vojenské a ekonomické problémy, řekl Sobotka

Ukrajina obvinila Rusko z invaze na její území. Na východě země totiž působí ruští vojáci, jak dokládají satelitní snímky NATO. Mají se kvůli tomu zpřísnit sankce vůči Rusku. Premiér Bohuslav Sobotka (ČSSD) to ale odmítl.

Válku Sobotka považuje za nepřijatelnou, ale sankce prý nikam nevedou. Podle něj je potřeba hospodářská opatření kriticky zhodnotit.  „Nemůžeme za Ukrajinu řešit vojenské a ekonomické problémy," řekl Sobotka po summitu Evropské unie v nedělní diskuzi v ČT.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vfe

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Už se jich nezbavíme.“ Farský zkoušel migrační pakt hájit. Nešlo to

8:15 „Už se jich nezbavíme.“ Farský zkoušel migrační pakt hájit. Nešlo to

O tom, co skutečně přináší schválený migrační pakt diskutovali v pořadu Události, komentáře zástupci…