Kvůli Ukrajině a Rusku se na Velikonoce rozhádali i duchovní

20.04.2014 8:25

Ukrajinský a ruský patriarcha se na dálku dostali do vzájemné pře, když pronášeli velikonoční poselství. V jejich proslovech se tak projevilo napětí, které panuje mezi oběma zeměmi. Informuje Echo24.cz.

Kvůli Ukrajině a Rusku se na Velikonoce rozhádali i duchovní
Foto: archiv red, tan
Popisek: Protesty na Ukrajině

Kyjevský patriarcha Filaret ve svém poselství ujistil obyvatele Ukrajiny, že ruský nepřítel je odsouzen k nezdaru, protože Bůh pomůže vzkřísit Ukrajinu. „Země, která nám zaručila územní celistvost, se dopustila agrese," připomněl ruskou anexi Krymu. Podle Filareta se Bůh nemůže postavit na stranu zla.

Kirill věří, že Rusku nikdo nevezme Ukrajinu

Patriarcha ruský Kirill ale v Moskvě vyzval k motlitbě, aby nikdo nemohl zničit svatou Rus tím, že jí vezme Ukrajinu. Připomněl, že Kyjev je kolébkou ruského pravoslaví.

„Musíme se dnes modlit za ruský lid, který žije na Ukrajině, za to, aby Pán přinesl mír na ukrajinskou zem..., aby zmařil plány těch, kdo chtějí zničit svatou Rus," nabádal při mši v moskevském chrámu Krista Spasitele.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

Ukrajina (válka na Ukrajině)

Zprávy z bojiště jsou v reálném čase těžko ověřitelné, ať již pocházejí z jakékoliv strany konfliktu. Obě válčící strany z pochopitelných důvodů mohou vypouštět zcela, nebo částečně nepravdivé (zavádějící) informace.

Redakční obsah PL pojednávající o tomto konfliktu naleznete na této stránce.

autor: vfe

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Už se jich nezbavíme.“ Farský zkoušel migrační pakt hájit. Nešlo to

8:15 „Už se jich nezbavíme.“ Farský zkoušel migrační pakt hájit. Nešlo to

O tom, co skutečně přináší schválený migrační pakt diskutovali v pořadu Události, komentáře zástupci…