Kvůli migrační politice žádali lidé v Havlíčkově Brodě demisi vlády

19.09.2015 19:02

Přibližně stovka lidí se dnes na Havlíčkově náměstí v Havlíčkově Brodě zúčastnila ohlášené demonstrace proti politice EU, české vládě a imigrační politice. Podle organizátora Jiřího Černohorského, jenž původně počítal s několikanásobně větším počtem se proto setkání změnilo v mítink, kde několik řečníků požadovalo kvůli migrační politice demisi vlády, kritizovalo přístup médií a požadovalo sjednocení protestních akcí.

Kvůli migrační politice žádali lidé v Havlíčkově Brodě demisi vlády
Foto: Hans Štembera
Popisek: Jednání vlády právě začalo

"Když lidé bojují pouze proti islámu, pouze proti migrantům a pouze proti vládě a nespojí se, ničeho nedocílí. Lidé se probouzejí, ale jde to pomalu. Až budou problémy v ulicích, nebude to v rukavičkách, toho se bojím a chci tomu předejít," řekl Černohorský novinářům. Informace z médií jsou podle něj zkreslené a lživé.

Vláda prý nedbá na bezpečnost svých občanů

Podle sociologa Petra Hampla, jenž na mítinku také vystoupil, je přístup vlády k migrační krizi extrémně špatný. "Občané mají pocit, že na prvním místě by měla být jejich bezpečnost a jejich zájmy. Vypadá to ale, že vláda zohledňuje zájmy nadnárodních uskupení a byrokratů z Bruselu a bezpečnost svých vlastních občanů má až na dalších místech," řekl Hampl. Varoval, že občanská nespokojenost může přejít na jedné straně do pasivity, ale na druhé straně i do nekontrolovatelných výbuchů násilí.

Během mítinku zněly požadavky na odstoupení vlády, která podle řečníků nedbá na bezpečnost svých občanů. "Kvóty na přidělení migrantů nebyly schváleny a vláda dobrovolně nabídla ještě víc, než požadovaly. Vláda hraje divadlo pro lidi, ale je extrémně servilní vůči Bruselu," prohlásil Hampl, jenž je odpovědný za přípravu politického programu hnutí Blok proti islámu. Podle Hampla by vláda měla uzavřít hranice, radikálně zkrátit azylové řízení a vypovědět některé mezinárodní smlouvy.

Podle Černohorského budou podobná shromáždění pokračovat i v dalších městech, například v Brně nebo Českých Budějovicích. "Plánuji dojít až do Prahy a vládu vyzvat k demisi. Lidé pochopí, že oni sami jsou ti, kdo mohou něco změnit," věří Černohorský. Lidé v závěru mítinku podepisovali petice proti nelegálnímu rozdělení Československa a proti Evropské unii.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: čtk, mp

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

migranti

Dobrý den, prohlášení Nerudové o migrantech jsem taky nepobral. Ale můj dotaz zní, zda se ví, kolik je v ČR aktuálně migrantů? A co si myslíte o migrantech z Ukrajiny? Máme je přijímat?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zdeněk Pohlreich zničil dnešní politiku. „Na plný kule...“

11:08 Zdeněk Pohlreich zničil dnešní politiku. „Na plný kule...“

„To, co mně na tom vadí nejvíc, je to, že tady někdo do tebe něco hustí na plný kule a snaží se tě p…