Kvůli tabulkovým platům nemusí lékaři pořádně pracovat, říká Cabrnoch

11.03.2012 12:14

Europoslanec Milan Cabrnoch (ODS) kritizuje tabulkové platy lékařů. Je to podle něj nástroj demotivující a vyhovuje pouze podprůměrným pracovníkům.

Kvůli tabulkovým platům nemusí lékaři pořádně pracovat, říká Cabrnoch
Foto: cabrnoch.cz
Popisek: MUDr. Milan Cabrnoch

Podle Cabrnocha udělal ministr zdravotnictví Leoš Heger chybu, když nezrušil tabulkové platy lékařů. „Druhou chybu udělal ministr zdravotnictví, když slíbil “odcházejícím” lékařům, že jim zvýšení platů zařídí. Vyvolal totiž dojem, že to jde. Přitom, jak se potvrzuje, ke splnění tohoto slibu nemá žádné nástroje, a hlavně potřebné peníze,“ dodává.

Rovnostářství snižuje kvalitu

Je ale podle něj jasné, že ministrovo nařízení poslechnou pouze ředitelé, kterým něco nařizovat může. „Stejně logické je, že ostatní, na ministrovi nezávislí ředitelé, chtějí po ministrovi peníze, aby jeho slib splnili,“ říká Cabrnoch.

Kritizuje fakt, že tabulkové platy mohou vyhovovat pouze podprůměrným pracovníkům a dobré brzdí. „Regulace a rovnostářství vede pouze ke snížení kvality, omezuje přirozenou konkurenci a iniciativu. Kdo by se snažil, když z toho stejně nic nebude mít?“ ptá se.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: joh

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

Kdo může za migrační pakt?

Tvrdíte, že když vás budeme volit, tak nás zbavíte migrantů. Jak? Jak chcete problém řešit, navíc když teď EP schválil migrační pakt? Taky tvrdíte, že jeho schválení byla zrada od této vlády, tak co pak změníte evropské volby? A jak to tedy je? Může za schválení paktu vláda nebo politici v Bruselu?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ukrajinci od spojence dostali nepříjemný vzkaz

9:54 Ukrajinci od spojence dostali nepříjemný vzkaz

Rusové pokračují v postupu na východě Ukrajiny. Útočí u Svatove a podle washingtonského Institutu pr…