Kvůli uprchlíkům jsme na pokraji sil, oznámil v ČT maďarský analytik

25.06.2015 23:02

Lídři Evropské unie musejí v poslední době řešit hned několik klíčových problémů. Kromě možného bankrotu Řecka je třeba potýkat se také s přívalem uprchlíků na starý kontinent. Jak to bude vypadat dál, když řada zemí včetně Česka a Maďarska vyjádřila ostrý nesouhlas se zavedením kvót pro uprchlíky? Ve čtvrtečních Událostech, komentářích se k tématu vyjadřoval Márton Ugrósdy z budapešťského Institutu zahraničních věcí a obchodu.

Kvůli uprchlíkům jsme na pokraji sil, oznámil v ČT maďarský analytik
Foto: Redakce
Popisek: Maďarská vlajka

Zpravodaj ČT David Miřejovský hned v úvodu hlásil, že v jednom z maďarských táborů, kam jsou sváženi uprchlíci přicházející ze Srbska, se vzbouřili a volali po svobodě. Policie dokázala situaci zklidnit, ale podle všeho se ukazuje, že Maďarsko už je na pokraji sil. V tomto smyslu se vyjádřil Ugrósdy.

Ten také ve svém vystoupení potvrdil, že maďarská vláda hodlá ctít i mezinárodní dohody týkající se uprchlíků. „Ale potřebujeme pomoc a EU slíbila, že nám pomůže, takže doufejme, že se to vyřeší,“ poznamenal analytik. V závěru zdůraznil, že evropští politici z klasických stran musejí přijít s nějakým nosným řešením, neboť toto téma nesmíme přenechat jen radikálům.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Pekarová slíbila šetřit. Ale poslanci prolétali miliony. Na „setkání s výbory“

16:57 Pekarová slíbila šetřit. Ale poslanci prolétali miliony. Na „setkání s výbory“

Japonsko a Singapur, Korea, Mexiko a Paraguay. To byly nejnákladnější cesty výborů Poslanecké sněmov…