Kvůli uprchlíkům znovu zahřmělo. Maďarský premiér Orbán si zase nebral servítky

05.09.2016 20:52

Maďarský premiér Viktor Orbán je znám jako politik nejhlasitěji kritizující německý přístup k řešení uprchlické krize. Předseda vlády se chystá na tvrdý boj, pokud budou povinné kvóty i nadále na bruselském stole. Trvá na tom, že Maďarsko zůstane maďarské.

Kvůli uprchlíkům znovu zahřmělo. Maďarský premiér Orbán si zase nebral servítky
Foto: Presalocala.com
Popisek: Maďarský premiér Viktor Orbán

Agentura Reuters přináší další vyjádření maďarského premiéra Viktora Orbána k uprchlické krizi. Slova předsedy vlády, sídlícího v Budapešti, nejsou nepodobná slovům prezidenta Miloše Zemana, který české občany nejednou ujišťoval, že „tato země je naše“.

„Nechceme měnit charakter naší země,“ řekl Orbán. „Chceme i nadále zůstat Maďary a neměnit náboženské a etnické složení společnosti. Tento názor není v dnešní Evropě populární, alespoň ne mezi politiky,“ prohlásil Orbán. Je však připraven svou zemi tvrdě hájit. Věří, že mu silný argument proti Bruselu přinese výsledek chystaného maďarského referenda o povinných kvótách na přerozdělování uprchlíků.   

Celý text v angličtině najdete zde.   

Po společné schůzce se srbským premiérem Aleksandarem Vučićem Orbán také varoval, že hrozí další nápor migrantů proudících do Evropy tzv. balkánskou cestou. Ta je sice nyní prakticky uzavřena, ale podle maďarského premiéra to nemusí vydržet věčně. S odcházejícím létem se zhorší počasí nad Středozemním mořem a uprchlíci budou znovu hledat co nejbezpečnější cesty vedoucí z velké většiny po souši. Stejně jako loni.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

15:02 „Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

Premiéru Fialovi prý prošla další lež, tentokrát k jeho cestě do USA za prezidentem Bidenem. Ve svém…