Kýbl humusu na Zemana. Nastartoval to Kalousek větou o 215 milionech korun

09.09.2020 19:05

Miroslav Kalousek, jeden ze zakladatelů TOP 09 a bývalý ministr financí, se na svém twitteru rozhořčil nad drzostí prezidentské kanceláře. Požaduje podle něj příliš. A padla i slova o zločinu. A od Kalouskových fanoušků se prezident Zeman a jeho spolupracovníci nedočkali ničeho lepšího. 215 milionů?!?! Počtěte si.

Kýbl humusu na Zemana. Nastartoval to Kalousek větou o 215 milionech korun
Foto: Hans Štembera
Popisek: Miroslav Kalousek

Anketa

Obáváte se dalšího vývoje situace kolem nemoci COVID-19? (Ptáme se od 9.9.2020)

37%
hlasovalo: 24621 lidí
Podle Kalouska se naše republika nenachází ve zrovna dobré finanční situaci, a není to nejvhodnější doba pro to, aby prezidentská kancelář požadovala po Sněmovně navýšení rozpočtu. „V času úzkosti a nouze má Kancelář prezidenta republiky tolik drzosti, že chce na letošní rok o 215 mil. Kč vyšší výdaje.“

Kalousek se také pochlubil, že se mu podařilo plány Hradu překazit na rozpočtovém výboru: „Na jednání rozpočtového výboru se mi to podařilo alespoň přerušit. Doufám, že příště už to zamítneme,“ řekl politik, který má s rozpočty své zkušenosti.

Dále naznačil, že peníze pro prezidentskou kancelář jsou vlastně zbytné a takové rozhazování není úplně morální. „Souhlasit se zbytečnými výdaji je de facto zločin.“ Můžeme tedy očekávat, že třeba kancléř Mynář půjde v dohledné době za mříže? 

Fanoušci Miroslava Kalouska si také nebrali servítky. Zejména prezidentovo zdraví jim nedává spát a někteří už dokonce vyhlížejí ty nejsmutnější budoucí události.

Jiní zase trochu ostře žertují o prezidentově údajné potřebě nosit pleny.

Jiní uživatelé zase upozorňují na to, že prezident se stejně neukazuje na veřejnosti a na žádné zahraniční cesty také nejezdí. A Zemanovi bodyguardi prý asi nejsou spokojeni s výplatou.

Vypadá to také, že někteří fanoušci Mirka Kalouska si pletou hradního kancléře Mynáře s organizátorem demonstrací Milion chvilek Minářem. Najdou se však i tací, kteří vše uvedou na pravou míru.

Další zase upozorňují, že kancelář žádá stále více peněz, a obviňují z toho voliče Miloše Zemana.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: AZy

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…