Kýbl nenávisti k Zemanovi a žádné argumenty! Hlásači neotřesitelné pravdy. Nevěřím. Ivan Vyskočil zametl s publicistou. A pak se vysmál Hrušínskému

17.01.2021 8:24

NEDĚLNÍ RÁNO S IVANEM VYSKOČILEM „Kdo seje vítr, sklízí bouři,“ říká k situaci v USA herec Ivan Vyskočil. Zamýšlí se, jaká byla opravdu „úloha“ Donalda Trumpa v tom, co se odehrálo v Kapitolu. A v té souvislosti připomíná historické události, které se „tvářily“ jinak, než jak ve skutečnosti byly. „Celá naše slavná „Hadrová revoluce“ byla dohodnuta dávno předtím, než jsme my, obyčejní prosťáčci, s pocitem důležitosti, vyšli do ulic,“ chytá se dnes za hlavu. Zmínil také článek V. Mertlíka a „kýbl nenávisti k prezidentovi“. A přiložil příspěvek o „maňáskovém divadle Na Jezerce“. V hlavních rolích Kalousek, Petříček… Dětské představení „Kašpárek Fiala“.

Kýbl nenávisti k Zemanovi a žádné argumenty! Hlásači neotřesitelné pravdy. Nevěřím. Ivan Vyskočil zametl s publicistou. A pak se vysmál Hrušínskému
Foto: Repro Youtube
Popisek: Herec Ivan Vyskočil

Anketa

Kdo ze zpěváků anebo zpěvaček má vliv na Vaše postoje?

hlasovalo: 3939 lidí
„Bylo to strašné, není-liž pravda. Poláci přepadli německý vysílač v Gleiwitz. Takže Němci napadli Polsko zcela oprávněně, ne? Až později vyplulo na světlo boží, že to nebyli Poláci, ale Němci převlečení do polských uniforem. Celá akce provedená jednotkou SS měla ospravedlnit německý vpád do Polska,“ připomíná historické události odstartované rokem 1939 Ivan Vyskočil a pokračuje.

Ukrajinský Majdan, rozesraný Střední východ, „Hadrová revoluce“

„Jistěže jsme byli rádi, když nás Američani ochránili před Husajnovými atomovými zbraněmi. Až později vyšlo na světlo boží, že tam žádné atomové zbraně nebyly,“ podotýká a ve stejném „tónu“ dodává. „Také jsme fandili arabskému lidu, když začal bojovat ve svých zemích o demokracii. Až později vyšlo najevo, že arabský lid o žádnou demokracii nestál a celé „slavné“ Arabské jaro byl špatně utajený vývoz z USA. Stejně jako ukrajinský Majdan a nejspíše i protesty v Bělorusku,“ krčí rameny a poukazuje.

„Výsledkem takto vyvážené „demokracie“ je jen všeobecný chaos. Totálně rozesraný Střední východ a další země. Spousty mrtvých, utrpení obyčejných lidí a tisíce uprchlíků, ať už opravdových, nebo nastrčených na cestách,“ vypočítává smutně a dostává se až k nám. „Konečně nemusíme ani chodit daleko. Celá naše slavná „Hadrová revoluce“ byla dohodnuta dávno předtím, než jsme my, obyčejní prosťáčci, s pocitem důležitosti vyšli do ulic, abychom nevědomky dodali převratu náležitý kolorit,“ chytá se dnes za hlavu Ivan Vyskočil.

Jak to bylo v Kongresu? A hlásiči pravdy

„Poslední událostí, která hýbe médii, jsou výtržnosti v americkém Kongresu,“ dostává se Ivan Vyskočil k tématu, kvůli kterému nám vlastně některé historické události připomenul a pokračuje. „Prý tuto skandální událost podnítil prezident Trump. Když svět ví o takových shora zmíněných událostech, a to jistě je jen malý zlomek všech těch zákulisních her, nemůže mne napadnout nic jiného, než že možná celá politováníhodná událost byla naplánována už dávno předtím. A možná úplně jinde, mimo účast prezidenta Trumpa. Samozřejmě, že to nevím. Říkám jen – MOŽNÁ?? Zkrátka, protože mi můj prostý selský rozum říká, že už se nedá věřit tomu, co je tak halasně vyhlašováno jako neotřesitelná pravda. Byl jsem už příliš často těmito hlásači pravdy napálen.“

Řádění aktivistů, nekonečná masáž proti Trumpovi

Anketa

Kdo si podle Vás nezaslouží státní kompenzace?

3%
hlasovalo: 10188 lidí
„Několik z nás, co nebyli příznivci a nadšenci hnutí BLM (Black lives matter), psalo s obavami, že tyto události a stav americké společnosti by mohl dospět až k občanské válce,“ uvažuje dál o situaci v USA herec a zvedá prst. „Američané mají už ve své historii, že si nenechají všechno líbit. Většina z nich má doma zbraně. Ta nekonečná masáž proti prezidentu Trumpovi jeho voliče musela přímo zvedat ze židlí. Naproti tomu řádění aktivistů, ať černých či bílých, bylo z protitrumpovských kruhů přímo podporováno. Těmto násilnostem a rabování, které stálo nespočetně více životů a materiálních škod, tomu Bidenova strana, obrazně řečeno, tleskala a všemožně vycházela vstříc. Jak jsem četl, dokonce i penězi,“ krčí rameny herec a podotýká.

„To je asi pravda, při zkušenosti od nás. Přece víme, kolik peněz dostávají ze státních prostředků neziskovky, které často vystupují spíše proti státu a proti zájmům nás všech. To masívní mediální tažení proti Trumpovi, cenzurování jeho aktivit na sociálních sítích, dokonce bezprecedentní vypnutí jeho projevu v televizi, to muselo Trumpovy voliče aktivizovat,“ zamýšlí se herec a pokračuje. „Když se k tomu přidaly i ty podivnosti a nejspíše podvody v průběhu prezidentských voleb, nebylo by divu, že se tito lidé cítili podvedeni. Možná skutečně chtěli, jestliže byli celou dobu umlčováni a zatlačováni do pozadí, aby jejich hlas byl konečně slyšet. Nedivil bych se tomu. Stará přísloví jsou stále platná a pravdivá. Kdo seje vítr, sklízí bouři! Ať tak, či tak, větší vinu na celé události mají ti, kteří celou dobu Trumpova vládnutí jen seli vítr a to plnými hrstmi!“

„Tak ať už se to stalo spontánním výbuchem hněvu, nebo to zorganizovala nějaká strana, která chtěla Trumpovi ublížit a dodat další střelivo k jeho odsouzení, každopádně si na tom Bidenova strana barikády ohřívá svou polívčičku. A pak je tu staré latinské cui bono, neboli, komu to slouží? Prezidentu Trumpovi tedy rozhodně ne!“ vrací se ještě k události v Kapitolu herec.

Mertlík a „kýbl nenávisti k prezidentovi“

„A když jsme u té „větrné setby“, nepřipomíná vám to některé způsoby u nás doma?“ ptá se Ivan Vyskočil a hned dává příklad. „Nedávno jsem četl v Reflexu článek Vladimíra Mertlíka. V. Mertlík je nadšeným propagátorem generála Pavla. Nic proti tomu. Každý může mít svoje preference. Dočetl jsem se oslavné věty na Mertlíkova oblíbence. Inu, proč ne? Každý to asi vidíme jinak a demokracie je od toho, aby každý názor byl slyšen. Samozřejmě s adorací generála Pavla nesměla v článku chybět kritika pana prezidenta Zemana. Opět nic proti kritice. Ale oprávněná kritika by se měla opírat o relevantní argumenty. Jenomže té se z páně Mertlíkova článku nedozvíte. Zato z něho čiší na sto honů jen kýbl nenávisti k našemu prezidentovi. Ale nenávist není kritika ani program. Ve jménu proklamované pravdy a lásky šířit jen nenávist a zlobu? To také nemůže vést k ničemu dobrému! Pan redaktor Mertlík je tedy také jeden z rozsévačů větru a rozdělovačů společnosti,“ nebere si servítky herec.

Hluchoněmec Kurt - „maňáskové divadlo Na Jezerce“

„Proti takovému nenávistnému článku bych strašně rád postavil příspěvek čtenáře k mému minulému Nedělnímu ránu v Parlamentních listech,“ říká o poznání veseleji než u předchozích témat Ivan Vyskočil. „Tento pán, asi stejně jako já, nebude příznivcem „demožumpy“, možná ani generála Pavla. Ale podívejte, jak vtipně se se svojí nevolí vypořádal. Bez všech vulgarit a nenávistného ostouzení a s příslovečným českým humorem. Musím říci, že mne i mé okolí jeho příspěvek velmi pobavil a rozesmál,“ směje se ještě teď herec a příspěvek předkládá.

„Milí čtenáři, myslím, že vtipnější závěr by se mi nepovedl. Tomu panu Hluchoněmec Kurt, (nevím zda je to jen značka, či se tak doopravdy jmenuje) moc děkuji a loučím se s vámi s přáním dobrého zdraví a veselé mysli,“ posílá pozdrav na závěr dnešního Nedělního rána Ivan Vyskočil.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: David Hora

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

18:22 Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

Jak ovlivní balík pomoci z USA a nové mobilizační předpisy pro Ukrajince vývoj rusko-ukrajinského ko…