Kyjev prý chystá chemické útoky na východní Ukrajinu. Snad je to fáma, doufá europoslanec

06.05.2015 9:38

Komunistický europoslanec Miloslav Ransdorf v noci na svém profilu na ParlamentníchListech.cz upozornil na radikální krok, který údajně chystá kyjevská vláda vůči baště proruských povstalců Luhansku.

Kyjev prý chystá chemické útoky na východní Ukrajinu. Snad je to fáma, doufá europoslanec
Foto: Hans Štembera
Popisek: Miloslav Ransdorf

Ransdorf na úvod poukazuje na to, že americký viceprezident Joe Biden v poslední době intenzivně hovoří o tom, že Rusové ostřelují Doněck a Luhansk. „Řeknete si, nesmysl. Co by z toho měli? Ale při hlubším pohledu zaráží jeden moment, který je opravdu hodný pozornosti,“ píše komunistický europoslanec.

Ruský publicista Alexandr Žilin dle Ransdorfa již nějaký čas s odvoláním na kyjevské zdroje informuje o tom, že vláda v Kyjevě chystá radikální krok proti jedné z východoukrajinských bašt proruských povstalců. Na Luhansk se údajně chystá zaútočit chemickými zbraněmi.

„Celá věc má být představena jako další příklad obludnosti Putinovy politiky. Vypadá to fantasmagoricky, ale cožpak celý ten konflikt není mimo normální rozum? Doufám, že se Alexandr Žilin mýlí. Uvidíme,“ konstatuje Ransdorf.  

Celý komentář k přečtení ZDE

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

Ukrajina (válka na Ukrajině)

Zprávy z bojiště jsou v reálném čase těžko ověřitelné, ať již pocházejí z jakékoliv strany konfliktu. Obě válčící strany z pochopitelných důvodů mohou vypouštět zcela, nebo částečně nepravdivé (zavádějící) informace.

Redakční obsah PL pojednávající o tomto konfliktu naleznete na této stránce.

autor: luš

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Pekarová slíbila šetřit. Ale poslanci prolétali miliony. Na „setkání s výbory“

16:57 Pekarová slíbila šetřit. Ale poslanci prolétali miliony. Na „setkání s výbory“

Japonsko a Singapur, Korea, Mexiko a Paraguay. To byly nejnákladnější cesty výborů Poslanecké sněmov…