LIDEM odmítli Rusnokovu vládu. Premiér prý vypadá sklesle

07.08.2013 10:04

Strana LIDEM definitivně oznámila, že nepodpoří vládu Jiřího Rusnoka. Uvedla to předsedkyně strany Karolína Peake. LIDEM společně s ODS a TOP 09 tvoří pravicovou koalici, která se domáhá druhého pokusu o sestavení vlády a tvrdí, že má zajištěnu většinu 101 poslanců.

LIDEM odmítli Rusnokovu vládu. Premiér prý vypadá sklesle
Foto: Hans Štembera
Popisek: Karolína Peake ve sněmovně

Strana LIDEM byla po svém odštěpení z Věcí veřejných součástí pravicové Nečasovy vlády. Předsedkyně Karolína Peake několikrát vyhrožovala odchodem z vlády, přesto však strana zůstala v koalici až do konce.

Po pádu Nečasovy vlády se spekulovalo, že by Peake se svými sedmi poslanci mohla podpořit Rusnokovu vládu. Zejména poté, co se dvakrát v krátké době sešla s prezidentem Zemanem. Peake však dlouhodobě tvrdila, že se cítí být součástí pravicové koalice. Její prohlášení to potvrdilo. 

S trojicí poslanců LIDEM Karolínou Peake, Viktorem Paggio a Lenkou Andrýsovou se ještě ráno sešel premiér Jiří Rusnok. Po jednání podle reportéra serveru iDnes.cz působil buď unaveně, nebo sklesle. "Naděje umírá poslední," uvedl prý premiér.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jav

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Úplně jinak. Reforma „slovenské ČT“ tak, jak se o ní nepíše

12:53 Úplně jinak. Reforma „slovenské ČT“ tak, jak se o ní nepíše

Na Slovensku je rušno kolem veřejnoprávních médií. „Největší likvidátoři svobody slova se dnes pasuj…