Lajdáctví v ČT: Její pracovník zbavil Donalda J. Trumpa funkce prezidenta

02.02.2017 15:33

Jamese Mattise si někteří lidé již stihli zapamatovat jako ministra obrany v administrativě prezidenta Trumpa. Česká televize však nyní i tyto znalce překvapila sdělením, že někdejší generál námořní pěchoty se stal prezidentem USA. Jak a proč skončil v nejvyšší exekutivní funkci Donald Trump, už veřejnoprávní televize neuvedla.

Lajdáctví v ČT: Její pracovník zbavil Donalda J. Trumpa funkce prezidenta
Foto: Twitter DJT
Popisek: Prezident USA Donald J. Trump se svým viceprezidentem Mikem Pencem

Americký prezident v Jižní Koreji, avizovala ve svém titulku Česká televize. Divák sledující dění kolem Donalda Trumpa mohl být dost překvapen, o žádné cestě Donalda Trumpa do Asie se totiž nepsalo.

Ještě větší pochybnosti pak vyvolaly záběry z Jižní Koreje. Na nich se totiž neobjevila nezaměnitelná postava Donalda Trumpa, ale vojácká silueta s drsným obličejem Jamese Mattise, amerického ministra obrany.

K dovršení všeho se pak na obrazovce objevil ještě druhý titulek, který doplnil informaci: „Americký prezident v Jižní Koreji. James Mattis kritizoval Severní Koreu za provokace.“ Zpravodajská ČT24 tak definitivně zbavila Donalda Trumpa prezidentství, jak doporučují někteří její respondenti, třeba Tomáš Klvaňa.

 

 

Povýšení Jamese Mattise do funkce prezidenta USA není jediným lapsem, který se na veřejnoprávní zpravodajské obrazovce v poslední době objevil. V srpnu loňského roku například představila divákům osobu jménem „Abú Muhammad Adnání, velitel a propagandista IS“. „Velitel“ islamistických teroristů však stál ve washingtonském Pentagonu a měl na sobě uniformu čtyřhvězdičkového generála US Army. Jeho od pohledu evropská tvář však diváky uklidnila, že islamisté neovládli obamovský Washington, ale že jen na Kavčích Horách popletli titulky.

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jav

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Další články z rubriky

Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

21:20 Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

Jakmile je něco samozřejmého, tak je to vždycky něco, u čeho se musíme zastavit. „Protože tím se nám…