Lajtoch: Oprava domova důchodců nebyla předražená. Udělal bych to zas

12.08.2011 12:44

Senátor a primátor Přerova Jiří Lajtoch odmítá, že by oprava místního domova důchodců byla předražená, což tvrdí policie. Proto jeho samotného také nyní vyšetřuje, neboť ho Senát zbavil v červenci imunity.

Lajtoch: Oprava domova důchodců nebyla předražená. Udělal bych to zas

„Domov důchodců je stálé „téma". Mnozí zdůrazňují vysokou cenu za přestavbu tohoto areálu. S tímto názorem souhlasím i nesouhlasím. Asi by skutečně bylo levnější a jednodušší vystavět penzion pro důchodce v novotě, na ploše, která nebude nijak zatížena," připouští Jiří Lajtoch, primátor Přerova a senátor z ČSSD, v rozhovoru pro ParlamentníListy.cz. Znám je mimo jiné kauzou, kterou od roku 2010 vyšetřuje protikorupční policie.

Jde o údajně předražené opravy domova důchodců a zimního stadionu. Policie totiž tvrdí, že stavební firma překročila 20% limit pro tzv. více práce. V souvislosti s tím také kriminalisté požádali, aby Senát zbavil imunity samotného Lajtocha. Nakonec bylo 21. července vydání odsouhlaseno, ačkoliv Lajtoch vinu odmítá.

Související: Senátoři vydali kolegu Lajtocha ke stíhání. Je podezřelý kvůli zakázkám v Přerově

„U takových velkých investičních akcí se vždy objevují kritické hlasy a názory. Ovšem ani mne, a troufám si tvrdit, že ani nikoho z tehdejších radních ani v tom nejhorším snu nenapadlo, že situace vygraduje až do podání trestního oznámení. I přes ty všechny problémy, které nás v souvislosti s trestním oznámením ještě čekají, mohu konstatovat, že si stále myslím, že to bylo dobré řešení a že bych pro ně znovu zvedl ruku," hájí svůj krok Lajtoch.

Kromě opravy domova důchodců ale plánuje v Přerově další kroky. Například již zařídil mobilní čerpadlo na odčerpávání vody kvůli povodním nebo požaduje po ministerstvu dopravy, aby se urychlila dostavba dálnice D1 - poukazuje i na přerovskou petici, pod níž je podepsáno přes 15 000 občanů.

Vztahy s opozicí jsou komplikované

Opozice v Přerově však dál kritizuje jeho práci, a to nejen kvůli předražené opravě domova důchodců. „Vztahy jsou komplikované, některé názory neslučitelné. Ale přesto mohu za sebe i za své koaliční partnery prohlásit, že se snažíme o seriózní jednání se zastupiteli z opozice, zabýváme se jejich návrhy. Mrzí mne ale, jak nepěkně se mnohdy opoziční zastupitelé vyslovují o svém vlastním městě," posteskl si nad vztahy s opozicí.

Čtěte více:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: pan

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

18:22 Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

Jak ovlivní balík pomoci z USA a nové mobilizační předpisy pro Ukrajince vývoj rusko-ukrajinského ko…