Langšádlová se pustila do Šlachty: Možná má ten pán sklon neříkat pravdu

20.06.2016 19:19

Hostem pondělních Dvaceti minut Radiožurnálu byla místopředsedkyně TOP 09 Helena Langšádlová. S Helenou Šulcovou mluvila o současné reorganizaci policie a vládní krizi, o tom, že nevěří Robertu Šlachtovi, a zmínila se i o Brexitu a jeho možných následcích.

Langšádlová se pustila do Šlachty: Možná má ten pán sklon neříkat pravdu
Foto: Hans Štembera
Popisek: Místopředsedkyně TOP 09 Helena Langšádlová

„Není standardní se v této situaci obracet na bezpečnostní výbor,“ řekla Langšádlová, že v případě, že by se vynesly nějaké konkrétní informace, by mohlo dojít k panice veřejnosti. Šlachtovi Langšádlová nevěří, protože byl „dosazen panem Langerem“ a snahu odstoupivších zaměstnanců ÚOOZ předstoupit před výbor nepodporuje.

„To, co se odehrávalo v případě pádu Nečasovy vlády,“ vysvětlila poslankyně, že problémový byl hlavně zásah na Úřadu vlády, který podle ní „nebyl standardní“. „Možná tento pán má nějaké sklony uvádět ne vždy pravdivé informace,“ řekla Langšádlová a na otázku jaké sklony odpověděla, že neví.

„Víte, já nejsem vůbec expert na to, jak by měla být organizována policie,“ uvedla poslankyně. Neumí posoudit, zda je reorganizace potřeba či nikoliv.

„Žijeme v situaci, kdy jedno téma, to znamená nějaké změny ve fungování policie, se stalo nástrojem politického boje,“ pronesla a dodala, že policii věří i přes její nedostatky. „Já mám důvěru v instituce České republiky, mám důvěru v armádu, v policii.“ Pracuje tam totiž spousta poctivých lidí.

Celý pořad zde.

Vláda podle ní i přes veškeré sočasné krize vydrží, protože každá část koalice sleduje vlastní zájmy a k jejich dosažení potřebují jeden druhého. Dodala také, že předčasné volby nejsou takřka nikdy v zájmu země, protože mají negativní dopad na její fungování.

Brexit by podle ní představoval riziko pro Evropu, protože Langšádlová míní, že vždy, když se USA či Velká Británie izolují před zbytkem světa, dostává se ten do nebezpečné situace. Pokud by k Brexitu došlo, rozhodně by se podle Langšádlové rozhořela diskuse napříč celou EU. „To, že by se nedělo vůbec nic, je opravdu velmi nepravděpodobné.“

EU by si podle Langšádlové měla vzít příklad z USA, které jsou méně regulující a více integrující, a to je cíl, kterého by se měla Unie snažit dosáhnout.  

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: spa

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

migranti

Dobrý den, prohlášení Nerudové o migrantech jsem taky nepobral. Ale můj dotaz zní, zda se ví, kolik je v ČR aktuálně migrantů? A co si myslíte o migrantech z Ukrajiny? Máme je přijímat?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zdeněk Pohlreich zničil dnešní politiku. „Na plný kule...“

11:08 Zdeněk Pohlreich zničil dnešní politiku. „Na plný kule...“

„To, co mně na tom vadí nejvíc, je to, že tady někdo do tebe něco hustí na plný kule a snaží se tě p…