Lásku Kalousek nepotřebuje. Hovořil o Žantovském a o gentlemanství

07.10.2020 17:01

Předseda poslaneckého klubu TOP 09 Miroslav Kalousek vyjádřil ve svém facebookovém postu podporu kandidátovi za TOP 09 ve druhém kole senátních voleb na Praze 5. Ředitele Knihovny Václava Havla Michaela Žantovského upřednostnil před současným senátorem Václavem Láskou.

Lásku Kalousek nepotřebuje. Hovořil o Žantovském a o gentlemanství
Foto: Vysílání CNN Prima News
Popisek: Miroslav Kalousek v Partii

„První volby do Senátu se konaly v roce 1996. Bylo zřejmé, že předsedou Senátu bude zvolen někdo z úspěšného uskupení KDU-ČSL, ODA. Michael Žantovský tenkrát gentlemansky ustoupil a dal přednost Petru Pithartovi. Po skončení mandátu skvěle sloužil ČR jako velvyslanec v USA, Izraeli a Velké Británii,“ popsal Michaela Žantovského Kalousek na svém Facebooku.

„Jsem přesvědčen, že právě v těchto časech potřebujeme v Parlamentu jeho moudrost, rozhled a zkušenosti. Dovoluji si proto požádat všechny ze senátního volebního obvodu Praha 5 o podporu Michaela Žantovského,“ poznamenal následně Kalousek.

Ředitel Knihovny Václava Havla Michael Žantovský (za TOP 09) se ve druhém kole utká se současným senátorem Václavem Láskou (SEN 21).

K volbám naopak nepůjde prezident Miloš Zeman, i když je to jeho senátní obvod. Mezi kandidáty si zkrátka nevybere. Když už by si opravdu musel vybrat, Žantovský se mu prý přece jen zdá o něco přijatelnější.

„Kdybych chtěl být nezdvořilý, což většinou nejsem, tak Senát, to je takové místo pro panstvem odložené šatstvo. Bývají tam lidé, kteří neuspěli u sněmovních voleb. A proto mě to nezajímá,“ pravil prezident s tím, že k Senátu je dlouhodobě skeptický.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

Ing. Věra Kovářová, MIM byl položen dotaz

věk dožití ve zdraví

Sama zde píšete toto: ,, V roce 2017 byl obvyklý věk dožití ve zdraví u mužů 61 let a u žen 62 let.“ Jak ale tedy vysvětlíte, že vy prosazujete odchod do důchodu déle, a to třeba i o 5 a více let?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Jahody o 20 Kč dražší než v roce 2023. Sýry a konzervy také. Proč? „Musí přitlačit na pilu.“

18:35 Jahody o 20 Kč dražší než v roce 2023. Sýry a konzervy také. Proč? „Musí přitlačit na pilu.“

Sýry opět podražily. A také třeba tradiční nakládaná zelenina či ovoce. Jahody jsou třeba o 20 Kč dr…