Laudát: Naše země je v úpadku

21.02.2021 18:51

Exposlanec František Laudát zkritizoval českou společnost. Prý kolem sebe vidí frustrované úředníky, které dosadili hlupáci shora, a chytrolíny, kteří se odmítají dívat do budoucnosti. „Naše země sžírá sama sebe,“ varoval bývalý člen Poslanecké sněmovny.

Laudát: Naše země je v úpadku
Foto: Hans Štembera
Popisek: František Laudát

Někdejší poslanec za ODS a TOP 09 František Laudát, jenž je dnes předsedou Klubu angažovaných nestraníků (KAN), ocenil přistání americké sondy Perseverance, Vytrvalost, na Marsu.

„Už slyším, jak čeští chytrolínové s mizerným základním vzděláním vykřikují, k čemu nám tyhle věci jsou. Proč Amerika vyhazuje miliardy, když jejich spoluobčané žijí v bídě? Investice do obdobných projektů jsou těmi nejlepšími investicemi. Posunují lidské možnosti, otevírají nové horizonty poznání, jsou průkopníky věcí, které brzo najdeme v běžných uživatelských aplikacích. Ale ten největší přínos je, že jsou zdrojem hrdosti nejen tvůrců, ale i celé země. Sotva si lze představit lepší tmel společnosti,“ konstatoval Laudát.    

Ing. František Laudát

  • Předseda Klubu angažovaných nestraníků (KAN)

„Zvládnutí jakýchkoli malých i velkých výzev se z naší společnosti stále více vytrácí. Dlouze bych mohl psát o totálně frustrovaných úřednících ve veřejných institucích, kteří zastrašováni dosazovanými hlupáky shora a umořeni neskutečně obsáhlou a hloupou byrokracií už ani nevěří, že zvládneme výzvy standardní, natož takové, při nichž by se nám rozbušilo srdíčko hrdostí. Naše země sžírá sama sebe. Snaha mít všechno pod kontrolou mocných, kdejakého aktivistu nechat řádit a špinit slušné lidi, systémem řízená nedůvěra vůči všem (všici kradnú) a na druhé straně netrestání skutečných gaunerů a velkých ryb – to je dnes realita Česka – země, která je v krizi a úpadku. Dokonce v takovém úpadku, že není schopna zvládnout ani standardní projekty a chod státu a jeho institucí. A už znovu slyšíme, že do voleb je třeba jít s programy transparentnosti. Už mně to připomíná kdysi hořkou recesi za socialismu, že ‚mír ubráníme i za použití jaderných zbraní‘,“ pokračoval.

Osobně si prý není jist, kolik let řádění aktivistů, zlodějů budeme muset prožít, než se v Česku konečně situace změní. Neví, kdy lidé konečně zvolí do politiky reformátora, který si bude cenit chytrosti a vzdělanosti víc než hlouposti, bude si cenit lidí, kteří už něco dokázali či ještě mohou dokázat, a otevře jim prostor tím, že znovu uvolní stavidla svobody.

Jen tak se zase budeme moct i v Česku rozletět k výšinám.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Jděte do prde*e! Vy jděte do prde*e!“ Agrese v ČT. Sochař Černý se „pral“ s kurátorkou

10:25 „Jděte do prde*e! Vy jděte do prde*e!“ Agrese v ČT. Sochař Černý se „pral“ s kurátorkou

Spor o umístění stíhaček Spitfire s motýlími křídly na fasádě pražského obchodního domu Máj vyústil …