Laudát prezentoval opoziční audit TOP 09 k dopravě. Mluvil o hluboké krizi a chybách Prachaře

17.02.2015 16:10

Rezort dopravy je podle opoziční TOP 09 v nejhlubší krizi od roku 1989. Bývalý ministr Antonín Prachař (ANO) jej prý přivedl k úplnému kolapsu. Zástupci TOP 09 to uvedli ve svém dnešním opozičním auditu. Strana zároveň vyjádřila pochybnost, že současný ministr Dan Ťok situaci v dohledné době výrazně zlepší.

Laudát prezentoval opoziční audit TOP 09 k dopravě. Mluvil o hluboké krizi a chybách Prachaře
Foto: Hans Štembera
Popisek: František Laudát

"Zejména stranický tisk hnutí ANO se snaží vytvořit usilovný dojem, jako kdyby vláda vstoupila například do rezortu dopravy teprve nedávno," řekl místopředseda TOP 09 Miroslav Kalousek, který narážel na to, že vicepremiér a šéf hnutí ANO Andrej Babiš vlastní například deníky MF Dnes nebo Lidové noviny. 
    
"Rezort dopravy se nachází v nejhlubší krizi od roku 1989," uvedl pak ve svém zhodnocení místopředseda poslaneckého klubu TOP 09 František Laudát. Prachař podle něj nevyřešil žádný problém z minulosti a navíc řadu krizí i založil. Exministr podle Laudáta "zbabral" například soutěž na nového provozovatele mýta, vyčetl mu i problémy kolem registru vozidel. 
    
Kritika se snesla i na to, že loni podle Laudáta Česko zprovoznilo jen 7,6 kilometru nových rychlostních silnic a neotevřelo ani jeden kilometr dálnic. Je to podle něj nejhorší výsledek od roku 1970. 
    
TOP 09 dnes kriticky hodnotila i roční práci ministrů průmyslu a obchodu, zemědělství a životního prostředí. Na dotaz, co se v těchto rezortech loni naopak povedlo, uvedl Kalousek, že na životním prostředí a zemědělství se jistě podařila "bezprecedentní série personálních výměn". 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: bra, čtk

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Média to zatajila.“ Mohl být mír mezi Ruskem a Ukrajinou? Zcela jinak

11:11 „Média to zatajila.“ Mohl být mír mezi Ruskem a Ukrajinou? Zcela jinak

Politolog Ivan Katchanovski z univerzity v kanadské Ottawě o válce na Ukrajině mluví jako o „zástupn…