Le Penová odstartovala volební kampaň: Francouzi, vrátím vám svobodu!

04.02.2017 14:30

Francouzská radikální politička Marine Le Penová odstartovala ostrou fázi své předvolební kampaně před prezidentskými volbami. Slibuje francouzům svobodu. Informuje o tom agentura Reuters.

Le Penová odstartovala volební kampaň: Francouzi, vrátím vám svobodu!
Foto: Repro foto youtube.com
Popisek: Marine Le Penová

Šéfka francouzské krajně pravicové Národní fronty odstartovala ostrou volební kampaň před jarními prezidentskými volbami. Průzkumy naznačují, že má reálnou šanci postoupit do druhého kola prezidentských voleb.

Donedávna podle stejných průzkumů platilo, že se ve druhém kole utká s pravicovým expremiérem Francoisem Fillonem, jenže ten má teď mnoho vlastních problémů. Jeho popularita klesá kvůli aféře spojené s jeho manželkou. Choť premiéra měla dostávat peníze ze státních zdrojů za práci pro svého manžela. Jenže není jasné, za co vlastně peníze dostávala. Média spekulují o tom, že vlastně za nic.

 To ještě posiluje šance Marine Le Penové na konečné vítězství.

Celou zprávu agentury Reuters naleznete zde

„Ve svém programu slibuji, že vrátím Francii její svobodu a vrátím lidem jejich hlas,“ sdělila Le Penová na startu volební kampaně. Současně slibuje, že Francii vyvede z eurozóny. Le Penová bude také požadovat, aby se z Evropské unie stalo volnější společenství, z něhož zmizí společná měna a v případě potřeby se obnoví společné hranice. Pokud ostatní partneři odmítnou požadavek Le Penové a rozvolnění EU, dáma je připravena zasadit se o referendum o vystoupení Francie z EU.

Politička slibuje, že zdaní zaměstnávání cizinců. Vedle toho plánuje snížit hranici odchodu do důchodu a zvýšit některé sociální dávky. Malým firmám a zaměstnancům slibuje, že sníží daně z příjmu. Ve volebním programu najdeme také bezplatné školství jen a pouze pro francouzské občany. Slibuje postavit více věznic, zaměstnat více policistů, omezit migraci a opustit velení NATO.

„Tato prezidentská volba proti sobě postaví dva koncepty. Na jedné straně bude globalistická varianta, kterou  podpoří všichni moji oponenti – a vlastenecká volba, kterou reprezentuji já,“ prohlásila Le Penová v Lyonu.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

15:02 „Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

Premiéru Fialovi prý prošla další lež, tentokrát k jeho cestě do USA za prezidentem Bidenem. Ve svém…